De nieuwe cd van NO blues, waarvan de release in januari verwacht wordt, krijgt als titel Ya Dunya. Hoewel het album nog niet in zijn geheel is afgerond, duiden de huidige concerten op een dromeriger combinatie van Americana en Arabische muziek dan op het debuutalbum Farewell Shalabiye, waarmee NO blues vorig jaar doorbrak.

NO blues maakt internationaal furore. Onlangs maakte de groep nog een tournee door Frankrijk. Het begon allemaal eind 2004, toen het productiehuis Oost-Nederland drie muzikanten uit verschillende muziekhoeken bij elkaar zette, om samen wat uit te proberen. Begin juli 2005 volgde de single Farewell Shalabiye. Het nummer sloeg meteen aan en Rounder Records besloot het gelijknamige volledige album vervroegd een maand later uit te brengen. Het werd enthousiast ontvangen door de (inter-) nationale pers. Aan het nieuwe album Ya Dunya werkt o.a. Tracy Bonham mee. De kern van NO blues bestaat uit Ad van Meurs (gitaar), Haytham Safia (ud, Arabische luit), Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas), daaraan toegevoegd zijn Osama Mileegi (percussie) en Ankie Keultjes (zang, geluid).

Overigens kwamen dit jaar ook nog eigen albums uit van de drie artiesten. Ad van Meurs bracht als The Watchman High Acres uit, van Haytham Safia verscheen  Blossom en Anne-Maarten van Heuvelen heeft een cd uit onder het pseudoniem Hills, met als titel Friday The 17th.

Op www.myspace.com/NObluesnl zijn alvast de instrumentale nummers Kim's Dream en Longa Shanaaz (met Tracy Bonham op viool) te beluisteren.