De Belgische balgroep KV Express komt over een maand met haar debuutalbum. Spil van de groep is Sophie Cavez, die de diatonische trekzak bespeelt. Ze is ook accordeoniste bij Urban Trad en Dazibao, groepen waarmee ze concerteert maar geen bal speelt.

Cavez speelt graag zo nu en dan ten bal. Zelf zegt ze daar over: "C'est super de jouer pour les danseurs, de les voir bouger sur ta musique et de s'amuser!" De nummers van KV Express zijn allemaal van de hand van Cavez Sophie zelf.

Twee jaar geleden begon ze met de balgroep, toen nog onder de naam Cavez Express. Ze maakte veel indruk bij de première tijdens de Gentse Feesten in 2005. Ze swingde toen met een groot aantal collega-muzikanten op het podium in het Baudelopark. Sindsdien heeft KV Express zich ontwikkeld tot een collectief in vaak wisselende samenstelling. De basis wordt gevormd door het trio Sophie Cavez (diatonisch accordeon), Cédric Waterschoot (bas) en Jo Zanders (percussie).

Op het debuutalbum van KV Express zijn er gastrollen voor Sylvain Barou (Ierse fluit), Tom Theuns (zang, gitaar), Didier Laloy (accordeon), Pieter De Meester (sax), Philippe Laloy (sax), Karim Baggili (ud), Véronica Codesal & Soetkin Collier (zang) en Frederic Malempré (percussie). Eerder dit jaar verscheen er al eens een scottish van de groep op het album Boombal Vol 1.

Op 19 januari stelt de groep haar eerste cd voor in het Volkshuis St-Gillis, St-Gillis, Voorplein 37-39, 1060 Brussel. Op 24 februari is KV Express in Nederland te zien op de Enschedese Bal Folk Night in de Grote Kerk.

Zie ook www.sophiecavez.com.