Nieuwe releases

The Fiery Furnaches:
folky talent uit Chicago

Houdt ze in de gaten. Broer en zus Friedburger. Eleanor en Matthew vormen samen het duo The Fiery Furnaches. Ze brengen hun eerste cd uit: Gallowsbird's Bark (Rough Trade/De Konkurrent). Gitaarspel, folky vocalen, noise en pianogebonk vormen de basis voor hun soms rockende folky blues. In alternatieve rockkringen in Chicago scoren ze flink met hun weirde act die gaat van softe ballads tot noise.

Ode aan Radio Kaboul door
Ustad Farida Mahwash

Ustad Farida Mahwash - Radio Kaboul - Accord Croises/Harmonia Mundi
Zangeres Ustad Farida Mahwash ontvluchtte Afghanistan, nadat de Taliban alle muziek verbood. Zij was vanaf de jaren zeventig een grote ster en de enige vrouw die ooit de meestertitel 'ustad' kreeg. Op het album Radio Kaboul brengt zij samen met andere ballingen een ode aan Radio Kaboul, die ooit een voortrekkersrol speelde in de verspreiding van populaire muziek in Afghanistan. In de traditioneel klinkende muziek van Mahwash met een hoofdrol voor de ney (rietfluit) klinken invloeden door van Indiase raga's en sufimuziek.

Folkcorner Den Appel in december elke zondagmiddag open

Den Appel gooit in de drukke decembermaand de deuren ook op zondagmiddag open. Gisteren stuurde 't Smiske in Asse waar d'n Appel bij hoort het volgende mailtje rond:

Beste klanten,
De eindejaarsperiode komt eraan en dan gaan velen onder ons op zoek naar het geschikte eindejaarscadeau voor vrienden en familie. Misschien kan dat dit jaar een cd zijn en dan liefst een cd met een goeie smaak. Zoals u weet is de enige luxe die we ons in folkcorner Den Appel kunnen permitteren 'De Luxe van een Eigen Smaak'. Voor velen is het niet haalbaar om tijdens de gewone openingsuren Den Appel te bereiken, daarom zijn we in de maand december ook open op zondag van 14u tot 18u. U kan den Appel vinden op het Gemeenteplein 7, 1730 Asse maar ook op internet: www.tsmiske.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 02/306.68.55 of tijdens Kerstfolk in Ternat of na het Midwinterconcert te Kalmthout!