De eigenzinnige Amsterdamse folkband Humus brengt haar eerste cd Acquainted With The Night uit. Deze wordt op zaterdag 3 maart gepresenteerd in Koffiehuis KHL in Amsterdam.

Humus is afkomstig uit Amsterdam en medio 2004 opgezet door Astrid Leuvering (zang) en Ed van Nunen (gitaar en mandola). De aanleiding was het verzoek om mee te werken aan de verzamel-cd Nieuw Akoestisch Peil, samen met Wè-nun Henk, Lirio, Dubius en Matzko. Met deze bands zijn enkele optredens verzorgd in zalen als De Effenaar in Eindhoven, 013 in Tilburg en De Melkweg in Amsterdam. In 2005 is Humus versterkt met de muzikanten Bas van Waard op cello en Hendrikje Balkenende op viool en zingende zaag.

Humus maakt eigen composities en zet Engelstalige gedichten op expressieve muziek. De teksten gaan o.a. over zuipschuiten, sneeuwstormen, liefde en vergankelijkheid. De basis is akoestische muziek met invloeden uit genres als tango, ragtime, jazz en klassiek.
 
De cd is verpakt in een mooie gezeefdrukte kartonnen hoes en bij optredens en via de website te koop voor 7,50 euro.

Zaterdag 3 maart 2007, Humus, Koffiehuis KHL, Oostelijke Handelskade 44 in Amsterdam. De entree is gratis, aanvang 21.00 uur.

Voor meer info zie www.humusweb.nl.