De band Godfried! heeft van tien sprookjes van Godfried Bomans tien bijzondere liedjes gemaakt. Een uniek project: met respect voor de meester zijn compleet nieuwe sprookliedjes geschreven. De speciaal hiervoor gecomponeerde muziek is voornamelijk akoestisch en sluit prachtig aan bij de sprookjessfeer.

De afgelopen drie jaar heeft de band Godfried! gewerkt aan de nu verschenen cd. De tekstschrijvers Harm Peter Smilde en André van der Lugt smeedden de sprookjes tot compacte liedteksten, zonder daarbij de humor en het verhaal kwijt te raken. De door Smilde gecomponeerde beatle-eske muziek met folk- en jazzinvloeden sluit goed aan bij ieder sprookje. De Godfried!-arrangementen ademen een akoestische, natuurlijke en authentieke sfeer. Op de cd zijn onder meer De vijvervrouw, De herbergier van Pidalgo, De oprechte moordenaar en De rijke bramenplukker te beluisteren.

Aansprekend voor groot publiek
Godfried! putte uit het oeuvre van Godfried Bomans (1913-1971). Bomans schreef naast de boeken Pieter Bas en Erik of het klein insectenboek al op jonge leeftijd zijn eerste sprookjes. Die kunnen zich meten met het beste van Andersen en de gebroeders Grimm. Zijn ruim vijftig sprookjes zijn gebundeld in het Groot Sprookjesboek (1975). Bijzonder aan de verhalen is dat ze kinderen én volwassenen aanspreken. Door de humor, het speelse taalgebruik en de dubbele bodems blijven ze ook in deze tijd interessant voor een groot publiek.

Sprookjes op cd en live
De band Godfried! bestaat uit Harm Peter Smilde (zang en gitaar), André van der Lugt (bas) en Daniel van Dalen (slagwerk en percussie). Op de cd zijn ook Morris Kliphuis (hoorn) - winnaar van het Prinses Christina Jazzconcours 2006 - en Susanne Blokhuis (zang) te horen. De cd De vijvervrouw en andere liedjes is te koop bij de betere cd-winkel of te bestellen op www.vijvervrouw.nl.  In de loop van dit jaar zal de band de liedjes in een cabareteske setting ook live ten gehore brengen.

Godfried! - De vijvervrouw en andere liedjes (Godfried!Records GRCD 0107, distributie Bertus)