De Zeeuwse band Catfish gaat op zijn debuutalbum Allée de la Barbue terug naar de roots van de cajun, zydeco en tex-mex. Het album telt vijftien nummers, waarvan vijf zelf geschreven. Het wordt op een bijzondere manier gepresenteerd, namelijk tijdens een boottocht die zondagamiddag 18 maart vanuit de haven van Zierikzee vertrekt.

Cajunliefhebbers kennen Catfish al langer. Zo stond de groep vorig jaar op het grote festival in Raamsdonksveer, waar ze na het succes van toen 10 juni a.s. mogen terugkomen.

In de PZC zegt drummer John Muis tegen journalist Marcel Modde: ,,Dit is Catfish zoals we werkelijk zijn, hoe we het live ook kunnen brengen. Echte mensenmuziek."
,,Geen gedoe met computertechnieken om hier en daar nog wat glad te strijken", verduidelijkt accordeonist, studio-eigenaar en grondlegger van de band Wolfert Jumelet.

Hier nog enkele passages uit het PZC-artikel:

...De cd is in eigen beheer opgenomen en geproduceerd in een voorlopige eerste persing van vijfhonderd exemplaren. (...) Het album telt vijftien nummers, waarvan vijf uit de eigen doos. (...) Louise, dat gitarist/zanger Gerrit Rentier schreef bij de geboorte van zijn dochter, ademt uit iedere noot pure lol, versterkt door de staccato bespeelde accordeon. Rentier en Jumelet tekenden voor het volgende nummer, Cajun Rose, een heerlijke Iers aandoende ballade. Om direct daarna met de zydeco-blues in Sitting Duck de derde bron van deze misschien wel meest internationale muziekstroming aan te boren. Twee tandjes verder valt het al veel meer gepolijste country in Delta Home een beetje uit de toon. Een aanloopje naar een ander pareltje van eigen hand (Hogerheijde), zo blijkt, dat luistert naar de titel Voyage sans fin en
waarmee Catfish in de platenkast een plekje verdient naast Ry Cooder. Door het hele album heen spelen accordeon en viool (David Egter van Wissekerke) de hoofdrol, aangestuurd door een sterke ritmesectie van drums (Muis) en bas (André van der Schelde)....

...Catfish heeft in de drie jaar van haar bestaan niet te klagen over optredens. Naar een veel drukkere agenda streven de heren nauwelijks. Muis: ,,We hebben er allemaal een baan naast en thuis moet af en toe ook nog geschilderd worden, of de tuin gedaan." Jumelet: ,,In ons eerste jaar hebben we een simpele demo gemaakt met vijf nummers. Een serieuze cd was een logische volgende stap. Ook omdat er uit het publiek regelmatig om werd gevraagd. Nu hebben we de mensen iets mee naar huis te geven na een leuk avondje uit."...

Cd-presentatie Catfish, zondag 18 maart aan boord van ms Frisia. Vertrek om 14.30 uur aan 't Luitje in Zierikzee. In café De Biet is vanaf 17.00 uur een after-party. De cd is vanaf 18 maart te bestellen via www.catfishmusic.nl. Op woensdag 18 april treedt Catfish op in Desafinado in Middelburg.