Vrijdag 30 maart presenteert de Vlielander folkgroep Drijfhout haar nieuwe cd: Hé Kapitein!
Drijfhout heeft de hele dag activiteiten rondom deze presentatie. ‘s Middags zal Drijfhout een optreden verzorgen op basis school "de Zeester" te Vlieland. De officiële presentatie van de nieuwe cd zal 's avonds v.a. 21.00 uur plaatsvinden in Grand Café "De Oude Stoep". Burgemeester Galama van Vlieland zal dan de eerste cd overhandigen aan een aantal speciale gasten.

Folkgroep Drijfhout houdt zich al meer dan tien jaar bezig met het verzamelen, zingen en schrijven shanties seasongs en andere maritieme muziek. Hé Kapitein! is het vierde album van deze Vlielander groep van wie de kern wordt gevormd door Ger Lamerus en Nils Koster. Ger speelt al 30 jaar in verschillende folkgroepen, hij was tot midden jaren 90 de frontman van de folkgroep Kalis. Hij speelde op shanty festivals in heel Europa. Nils Koster studeerde schoolmuziek aan het conservatorium van Utrecht en  werkt op Vlieland als muziekdocent. Eén van de liedjes op deze cd is gezongen door zijn leerlingen. Naast Ger en Nils wordt Drijfhout vaak versterkt door Susanne Kunenborg, die jarenlang actief is geweest in de traditionele zeilvaart.
De cd is opgenomen op de Kipper "Adora" van Hacquebord sound en music. Het is voor het eerst dat Drijfhout een cd aan boort van een schip heeft gemaakt, de opnames vonden plaats in januari en werden regelmatig bemoeilijkt door harde wind (windstoten van windkracht 12!) een hoog water. Toch was dit voor de leden van Drijfhout en alle gastmuzikanten een geweldige ervaring
Als gastmuzikant aan deze cd hebben o.a. meegewerkt Roald en Rienk Hacquebord, Gerrit Boonstra, Jan Wim Cupido en Sander Moorlag.
De cd Hé kapitein! is de eerste cd die Nils Koster op zijn eigen label uitbrengt en is te verkrijgen via de website van Drijfhout, www.drijfhout-vlieland.nl, op Vlieland op de bekende verkoopadressen en via de betere platenzaak.