Het album dat Linde Nijland maakte rond de legendarische folkzangeres Sandy Denny wordt in Europa uitgebracht door Rounder. Verder heeft de maatschappij nieuwe releases van o.a. singer-songwriters Mary Chapin Carpenter en Chava Alberstein, en bluegrassplaten van Donna Hughes, Uncle Earl en Doyle Lawson & Quicksilver.

Linde Nijland - Sings Sandy Denny - Continental CSCCD 1040
Sandy Denny wist vele harten te raken in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw, toen ze onder andere bij groepen als Fairport Conventione en The Strawbs zong, maar ze maakte ook soloplaten. Op de cd Linde Nijland Sings Sandy Denny (oorspronkelijk door Linde uitgebracht in 2003) is een verzameling liedjes te vinden uit het gehele oeuvre van Denny, zowel zelfgeschreven materiaal als traditionals en enkele nummers van anderen die zij op haar repertoire had.

Mary Chapin Carpenter - The Calling - Zoe Records Zoe 1111
Dit is de eerste release van Mary Chapin Carpenter bij Zoë/Rounder. Op the Calling zijn onderwerpen terug te vinden als de nasleep van orkaan Katrina, de veroordeling via de radio van de Dixie Chicks, maar is tegelijkertijd erg persoonlijk en introspectief.

Chava Alberstein - Lemele - Rounder Europe RRECD 17
Zij bracht al meer dan 40 albums uit in het Hebreeuws, zes in het Jiddisch en een Engelstalige plaat met klassiekers, van Gershwin tot Lennon & McCartney. Dat leverde haar al heel wat gouden en zelfs platina platen op. Lemele is in Tsjechië opgenomen, onder regie van Alez Brezina, een beroemde Tsjechische componist en producer.

Donna Hughes - Gaining Wisdom - Rounder RRCD 554
Haar nummers werden al opgenomen door o.a. Alison Krauss en The Seldom Scene. Op Gaining Wisdom is te horen hoe zij als uitvoerende klinkt, met een gevoelige expressieve stem. Hoewel haar muziek geworteld is in de klassieke bluegrass is Hughes niet bang om eens buiten die grenzen te treden. Het album werd geproduceerd door Tony Rice, en er wordt meegewerkt door o.a. Alison Krauss, Mary Chapin Carpenter, Sam Bush, Rhonda Vincent, Alecia Nugent, Carl Jackson, Tim Stafford en Sonya Isaacs.

Uncle Earl - Waterloo, Tennessee - Rounder RRCD 577
Nog meer bluegrass komt van Uncle Earl, vier dames die muziek maken met een moderne uitstraling, maar het mysterie van de oorsprong weten te behouden. Balladen van verlies en ballingschap en liefdesliedjes worden gebracht door fiddles, banjo's, mandolines en gevoelige samenzang.

Doyle Lawson & Quicksilver - More Behind the Picture than the Wall - Rounder RRCD 588
Een van de meest invloedrijke bands in de hedendaagse bluegrass is Doyle Lawson & Quicksilver. Ze worden gekenmerkt door hun vocale bluegrass, maar maken ook uitstapjes naar country in de trant van de Carter Family of moderne balladen.