Op vrijdag 11 mei presenteren Lien en Bart hun debuut-cd Lieve Liendjes in Gierle, bij Lille (B).

Image
Lien en Bart - Lieve Liendjes

Lien Kooyman (van folkgroep Kandoris) besloot haar roots en hart te volgen en haar kans te wagen in de kleinkunstwereld. Tijdens de drukke periodes met Kandoris kon ze toch nog tijd vinden om samen met haar vriend Bart (gitarist van Kandoris) een gloednieuwe full-cd op te nemen met Nederlandstalige kleinkunstliedjes van eigen hand.

Het nieuwe kleinkunstduo Lien en Bart werd dan ook geboren en zij mochten hun kunnen reeds tonen tijdens concerten van kleinkunstlegendes Elly en Rikkert en Miek en Roel. Zij schreven deze lovende woorden:

Hoera! Vlaanderen heeft er een duo bij!  Blij verrast waren we bij het beluisteren van de cd van Lien en Bart. Jong, fris, dynamisch én origineel, zo willen wij Lien en Bart omschrijven.
De kleinkunst is nog lang niet dood; integendeel.
Deze combinatie heeft alles in zich om een nieuwe koers te geven aan het Nederlandstalige luisterlied. Vrolijke liedjes wisselen af met ontroerende poëzie. Parels voor de liefhebbers...
- Elly en Rikkert

Met de liedjes die Lien Kooyman geschreven heeft, werden we even teruggekatapulteerd naar onze beginjaren, midden jaren zestig, toen "kleinkunst" nog geen ‘vies' begrip was en men graag naar liedjes luisterde, naar sociaal kritische liedjes, naar poëtische en naar levenswijze (liefdes)liedjes. En die verschillende schakeringen vinden we allemaal terug in de teksten en melodieën van Lien. Ook enig  jeugdig enthousiasme en levenslust zijn het duo Lien & Bart niet vreemd, waarbij het sprankelend stemgeluid, af en toe ondersteund door Bart, de luisteraar meer dan eens begeestert. Wie vandaag de dag heimwee heeft naar de hoogdagen van de kleinkunst, kan die (her)ontdekkingsreis met Lien & Bart met een gerust gemoed aanvangen. - Miek en Roel

Lieve Liendjes zal worden voorgesteld tijdens een gezellig en intiem kleinkunstconcert op vrijdagavond 11 mei te Gierle (bij Lille) (België) om 20u. Ook gitarist/bassist Dimi Laveren van Kandoris zal dan meespelen.

Kaarten kosten 7 euro en zijn te verkrijgen op volgende telefoonnummers of emailadressen. Liefst even reserveren op voorhand!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Actief+: (+32)(0)14/22.60.36 of (+32)(0)475 65 41 16
Of Lien: (+32)(0)486 17 73 72
ADRES: Het Laar, Beersebaan 136, 2275 Gierle (Lille) België (nabij afrit 22 van E34)

Zie ook: www.lienenbart.net.