De IJslandse zangeres Björk heeft voor haar nieuwe album Volta onder andere Chinese, Congolese en Malinese muzikanten. in  de arm genomen. Het album ligt vanaf vandaag (7/5) in de winkels. 


Björk werkt op de cd ook samen met hiphopproducer Timbaland en Antony Hegarty van Antony & The Johnsons. Antony zingt mee in het liefdesliedje Dull Flame Of Desire en My Juvenil', een nummer over het moederschap. Min Xiao-Fen draagt met haar Chinese luit een steentje bij aan 'I See Who You Are'. Bovendien werkten Brian Chippendale (Lightning Bolt), de Malinese ster Toumani Diabaté en virtuoze drummer Chris Corsano mee.
 
Met de nieuwe single Earth Intruders van dit album, die het in de VS al goed doet, zet ze haar unieke muziekstijl verder. Het resultaat is iets dansbaarder dan we van de zangeres gewoon zijn, maar uiteindelijk blijft het met verwijzingen naar wereldmuziek vertrouwd klinken en mikt ze  nog lang niet op het mainstream publiek.

Björk promoot haar zesde album met een tournee waarin ze ondermeer op donderdag 28 juni Rock Werchter aan doet en op zondag 8 juli het Cultuurpark Westergas in Amsterdam.