Vanaf donderdag is de Zuid-Afrikaanse artieste Amanda Strydom in de Benelux, zo meldt Liesbeth Puts in haar persmailing van Music & Words. Amanda ontving afgelopen zondag een belangrijke publieksprijs in eigen land en zal live in een aantal radio-programma's te horen zijn en ook geeft zij nog enkele interviews voor Nederlandse en Belgische kranten. Bij de nieuwe releases meldt ze een Rough Guide To African Blues en nieuw werk van Leoni Jansen, die een plaat opnam met de Senegalese broers Guissé.

Nieuwe releases:
LES FRÈRES GUISSÉ & LEONI JANSEN: NINA
Leoni Jansen is de afgelopen jaren buitengewoon aktief op het gebied van wereldmuziek en folk. Op inspirerende wijze brengt ze muzikanten uit vele landen en culturen bijeen in bijzondere projecten. Voor haar nieuwste cd heeft ze de Senegalese Guissé-broers uitgenodigd. Hun originele, gevoelige interpretatie van West-Afrikaanse muziek met nadruk op melodielijnen past uitstekend bij Leoni's voorliefde voor Keltische folk. De overige muzikale ondertsuening komt van Leoni's vaste muzikanten. Dit levert in elk een prachtige luisterplaat op! Op 17 juni op Festival Mundial!
label: Noon Records • file under: world/folk • cd: NOON 2007003

ZULYA & THE CHILDREN OF THE UNDERGROUND: 3 NIGHTS
In het oeuvre van de in Australië wonende Tataarse zangeres Zulya klinkt geen cd hetzelfde. Toch herken je haar bijzondere stem en composities onmiddellijk. Dit geldt ook voor haar nieuwe cd, al worden er voor het eerst enkele nummers in het Engels gezongen. De arrangementen zijn echter weer even exotisch en mysterieus als op de vorige, zeer goed ontvangen cd, ‘The Waltz Of Emptiness' (87114). Opnieuw een meesterwerkje!
label: Westpark • file under: world/Rusland • cd: 87143
CLIFF EBERHARDT: THE HIGH ABOVE AND THE DOWN BELOW
Na een rustpauze van bijna vijf jaar komt Cliff Eberhardt eindelijk weer met een nieuwe plaat. En wat voor een: prachtige (pop)songs, die live in de studio zijn opgenomen. John Gorka, Richie Havens, Patty Larkin en Buffy Sainte-Marie geven hoog op van de kwaliteiten van deze Amerikaanse singer-songwriter. Luistertip!
label: Redhouse • file under: singer/songwriter • cd: RHRCD 199

THE ROUGH GUIDE TO AFRICAN BLUES
Dat bluesmuziek zijn wortels heeft in Afrika is inmiddels gemeengoed. Meestal wordt er een link gelegd tussen blues en West-Afrika, met name Mali. De samenwerking van Corey Harris met Ali Farka Touré of Bob Brozman met Djeli Moussa Diawara zijn daar voorbeelden van. Deze compilatie laat echter ook het nieuwe fenomeen de ‘desert blues' uit de Sahara (o.a. Etran Finatawa en Mariem Hassan) horen. Luister naar Nuru Kane, die Canned Heat citeert, of het hartverscheurende Mariama Kaba van Boubacar Traoré.
label: World Music Network • file under: world/blues • cd: RGNET 1186