De Eindhovense worldfolkgroep Inner Strength is volop bezig met haar tweede album, de opvolger van Meltemi. "Als er geen gekke dingen gebeuren verwachten we dat onze nieuwe cd eind november uit moet kunnen komen", zegt didge-speler Roland Mathijsen. De werktitel is op dit moment Unforgotten, naar één van de nummers op het nieuwe album.

In maart en in mei/juni is de band in de studio geweest, waar de eerste 9 nummers zijn ingespeeld. In oktober staat de laatste opname sessie gepland en een weekend om alles af te mixen. Zodra de defitinieve release datum bekend is, zal Inner Strength een aantal optredens plannen voor de officiele cd presentatie.

Door de komst vorig jaar van gitarist Michiel, als opvolger van Kelly van der Heijden, is de nadruk meer komen liggen op melodie-lijnen en harmonieën. Verder zijn de teksten van de nummers nu geschreven door violiste Cora en didge-speler Roland.

Roland Mathijssen over de aard van het nieuwe materiaal: "Ook op deze cd gaan onze nummers nog steeds van lekker rustige luisterliedjes tot heerlijke up-tempo nummers en alles daartussen. Maar een eerste blik over de nummers die op de cd gaan komen heeft op ons zelf absoluut het lekkere gevoel van: past perfect bij elkaar! De melodieën zijn als vanouds weer door de volledige band gemaakt, uitgaande van initiële ideeën van vaak Michiel, Judith en Cora. De melodie-instrumenten leggen vaak de basis. Een enkele keer komt een basis van bijvoorbeeld een didge, maar die wordt dan weer snel opgevuld door de melodie mensen."

De nummers die gepland staan voor de nieuwe cd zijn (in willekeurige volgorde, soms nog met werk-titel): Unforgotten, The Gold, Glenashdale Falls, Diamonds, White Lady, Transparent Borders, Tapas!, Saughy Rigg Farm, Dancing on the Wind, Moment in Time, Dreaming.

Overigens bereidt Inner Strength zich voor op de volgende World Folk Night op vrijdag 12 oktober in De Schalm in Veldhoven. Op ‘hun' festival staan die avond ook Eaden, Squander Squad en is er balfolk met Lirio. Zie ook www.folknight.nl.

Meer info op www.inner-strength.nl.