De Montferlandse folkgroep Het Gezelschap heeft onlangs in de Farmsoundstudio een eerste cd opgenomen. Op deze cd staan liedjes geschreven door Natasja Barkhuijsen-Tacke uit 's-Heerenberg. Bij veel van de muziek die ze voor Het gezelschap schrijft laat Natasja zich inspireren door sagen uit 's-Heerenberg en het Montferland, maar ook persoonlijke onderwerpen komen voorbij.

De officiële cd verkoop zal op 6 oktober beginnen, dan geeft Het Gezelschap een theaterconcert in Het Barghse Huus te ‘s-Heerenberg. Tijdens de pauze en na afloop zullen cd's voor 15 euro aangeboden worden. De kaartverkoop voor dit concert is inmiddels begonnen maar er zijn nog kaarten verkijgbaar aan de kassa of via de site www.hetgezelschap.com te reserveren. Via deze site zullen binnenkort ook de cd's te koop zijn.

Maar Het Gezelschap heeft nog meer op de agenda staan. Op 22 september zullen de muzikanten Montferlandse folk laten klinken tijdens de finale van het open podium van Amphion in Doetinchem. In maart zijn ze door de jury genomineerd voor een finale plaats onder meer omdat het om eigen, nieuwe muziek gaat en Het Gezelschap voor een speciale sfeer zorgt. Zo zijn de muzikanten altijd te zien in speciale kleding met een knipoog naar de middeleeuwen. Het publiek mag die avond een stem uitbrengen op zijn favoriete act en Het Gezelschap hoopt natuurlijk dat er veel mensen naar Amphion zullen komen om hen te steunen.