truckstop honeymoon - won't let the angels take you away
Truckstop Honeymoon - Won't Let The Angels Take You Away - Binky Records

Won't Let The Angels Take You Away: A Family, A Flood, and Folk Music, dat is de volledige titel van een documentaire die gemaakt werd door de jonge filmmaker Nathan King Miller. Truckstop Honeymoon bestaat uit singer-songwriter Mike West en zijn vrouw Katie Euliss. Ze maken rootsmuziek, die neigt naar country en bluegrass met folkinvloeden. Drie maanden na orkaan Katrina gingen ze met hun kinderen Sadie en Vega terug naar New Orleans om te bekijken hoe groot de schade was aan hun huis in de Ninth Ward, een van de zwaarst getroffen delen van de stad.  

Van hun woonplaats Lawrence in Kansas reist het gezin in de decembermaand van 2005 met de auto naar New Orleans, onderweg worden vrienden bezocht en zijn er optredens van Truckstop Honeymoon. Nathan King Miller gebruikt het 'direct cinema' (ofwel cinema verité) genre om vast te leggen wat er gebeurt. De documentaire vertelt zo het verhaal van een gezin, hun muziek en hoe ze omgaan met de verwoestingen die orkaan Katrina heeft aangericht in de gemeenschap waar ze woonden.

De film duurt bijna twee uur, en daarnaast bevat de dvd heel wat extra's. Er is o.a. een interview met Mike en Katie, Nathan King Miller vertelt over zijn ontmoeting met het stel en hoe de opzet voor een korte film uitgroeide tot een volledige documentaire. Natuurlijk is er op deze dvd ook veel muziek te horen, en in de extra's zijn enkele complete versies te zien van liedjes die bij optredens onderweg uitgevoerd worden.

truckstop honeymoon
Truckstop Honeymoon op het Eindhovense Naked Song Festival in 2005, foto Ronald Rietman

Won't Let The Angels Take You Away werd geproduceerd door Nathan King Miller, Taryn Southern, Katie Euliss en Mike West. De film is voor $20.00 te bestellen via www.truckstophoneymoon.com.