Janos (Koolen) & Gilles (Rullmann) zijn een duo met een enorme intensiteit en swing. In strakke sets en uitbundige improvisaties buitelen deze zeer veelzijdige muzikanten over elkaar heen. Stevig geworteld in Ierse muziek en Bluegrass, met flink wat eigen composities en liefst diep tragische liederen slepen zij het publiek mee langs melancholische vergezichten en opzwepend feestgedruis. Janos & Gilles presenteren naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag 16 november in Haarlem hun debuut-cd.

Janos Koolen (mandoline, gitaar, zang) is een muzikale duizendpoot - hij speelt tevens banjo, klarinet en toetsen, studeerde muziekwetenschap in Utrecht - en is uitstekend thuis in Amerikaanse Bluegrass en Ierse muziek. Zijn vrijheid en drive zijn enorm. Hij is een zeer gewild muzikant en speelt onder meer met Danny Guinan, Izak Boom, Kaz Lux en Laroux.

Gilles Rullmann (viool, gitaar, zang) speelt viool met een zeldzaam soepele swing en diepgang. De Ierse muziek werd met de paplepel ingegoten en vele langdurige bezoeken aan Ierland maakten hem tot een voortreffelijk violist. Hij speelde onder andere met het trio Gerry Murray, Philip Masure en Gilles Rullmann en de bands Tjane en nog altijd met Maalstroom.

janos & gilles
Janos & Gilles

"Grote kwaliteiten - prachtig samenspel - enorme swing" (recensie Folkclub Brielle)

Precieze informatie over plaats en tijd volgen nog, maar noteer 16 november 2007 vast in de agenda.

Meer info op www.gillesrullmann.com.