De cd Chansons Sans Paroles van Wouter Vandenabeele is geselecteerd voor de Belgische KLARA muziekprijzen 2007 in de categorie wereldmuziek. Vandaag zijn in een marathonuitzending alle cd's en dvd's op een rij gepresenteerd. Daarna zijn ze nog de hele maand door in de Klara-programma's te beluisteren. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 1 december 2007 in de Bijloke in Gent (B).

De selectie wereldmuziek is van zeer uiteenlopende aard en gaat van Belgische artiesten via Malinese ngoni-blues en Calcuta Slide Guitar tot oriëntaalse dansmuziek. Daarbij moet Chansons Sans Paroles het opnemen tegen o.a. In de Maat van de Seizoenen van Wannes Van de Velde, die in 2003 de Klara Carrièreprijs kreeg, en tegen Segu Blue van Bassekou Kouyate en Ngoni Ba. Op de website van Klara kan door het publiek voor een favoriet gestemd worden. Naast de Publieksprijs duidt het Klara-team 4 laureaten aan in de categorieën klassiek, jazz, wereldmuziek en Vlaamse productie. Uit de publieksprijs en de laureaten kiest een uitgebreide jury van professionelen ten slotte Klara's cd van het jaar.

Onze recensent Henk schreef over Chansons Sans Paroles: ...In zijn indrukwekkend genuanceerde speelstijl leeft elke toon! Hij weet als geen ander het benodigde gevoel in zijn spel te leggen. En dan is er de kwaliteit van Vandenabeele als componist, die leidt tot beklijvende melodieën. Deze ‘liederen zonder woorden' zijn zo sterk dat ze smeken om meegeneuried te worden...

Zie ook: www.klara.be.