De stroom met mooie en altijd exclusieve liedjes van indie-bands en singer-songwriters van over de hele wereld gaat door op volume 6 'the mouse' van THE PET SERIES op het Nederlandse indie label VOLKOREN. Dit keer weer met een aantal Nederlandse artiesten als LPG, ndromedia, marten paepe en mamma's homemade dress.

Deze serie werd in 2002 geïnitieerd door Sally Forth Records om aandacht te vragen voor artiesten die zich bij hen aanmelden met goede demo's maar die niet getekend worden. VOLKOREN heeft de estafette stok eind 2003 overgenomen omdat dit beter bleek te passen bij de muzikale richting van VOLKOREN. De exclusieve liedjes op de volumes 1 t/m 6 van THE PET SERIES van bekende en minder bekende artiesten, letterlijk van over de hele wereld, staan altijd garant voor een mooie mix van intieme singer/songerwriter liedjes tot en met scherpe, soms electronisch getinte indie tracks.

Ondanks het feit dat de artiesten niets met elkaar te maken hebben, vormt iedere PET SERIE een geheel. Naast de muziek leveren de artiesten ook een foto aan van het huisdier van het bepaalde deel. Met de focus op rustig en relaxed in plaats van hard en opgefokt, ging volume 1 'the dog' van start met artiesten zoals Unwed Sailor (met leden van Pedro the Lion), at the close of every day en Diefenbach. Op de andere volumes zijn artiesten als the innocence mission, John Guilt, Spinvis, Scout Niblet, Solo, Meindert Talma, mt. eerie en vele anderen te vinden. Inmiddels zijn er 6 volumes: the dog, the cat, the bird, the fish, the rabbit en nu dus ook the mouse.

THE PET SERIES volume 6 presenteert:
1) raphelson - starling birds
2) the lionheart brothers - the nut
3) lpg - the human error
4) marten de paepe - mole in the ground
5) sylvain chauveau - the phonecall
6) fauve - retreat
7) stafraenn hakon - sullaveiki
8) ndromedia - lurelei
9) hero horns - lisa's house
10) the retail sectors - ruin myself
11) mamma's homemade dress - i stand corrected
12) summer darling - hip charade (todd spitzer remix)

Voor meer informatie over THE PET SERIES: www.thepetseries.com.