Op Myspace zijn al twee nummers van het nieuwe Dazibao-album E40 te beluisteren. Het gaat om ‘Cote Ouest Premix' en ‘Cactus Loco premix'. Deze Belgische formatie evolueert naar spannende folky muziek met jazzy en soms avantgardistische trekjes. Nieuwe elementen zijn ondermeer een elektrische gitaar, een Toots-mondharmonica en een vrouwenstem. E40 komt later deze maand uit bij Homerecords.be.

Dazibao bestaat momenteel uit de drie ‘oud-gedienden' Sophie Cavez (diatonische accordeon),  Jonathan de Neck (diatonische accordeon), Jo Zanders (percussie) plus gitarist Emmanuel Baily (o.a. klezmer-jazz formatie Youkounkoun Nigun) en contrabassist Vincent Noiret (tricycle, Amoroma - gast op eerste Dazibao-album).
Gastmuzikanten op het nieuwe album zijn: Steven De Bruyn op mondharmonica (o.a. ook El-fish en The Rhythm junks) en de vocaliste Karoline de la Serna (o.a. actief bij de oorspronkelijke Dazibao-snarenman Karim Bagilli).  Niet dat zij complete songs met Dazibao vertolkt; haar stem wordt als extra instrument benut.

dazibao
Dazibao

Zondagmiddag 21 oktober vanaf 16 uur presenteert Dazibao zijn nieuwe album in De Centrale in Gent, op 3 november in Muziekpublique in Brussel en op zondagmiddag 4 november in Folkclub Twente in Enschede.