Een midzomernacht waarop zich een eigenaardige sprookjeswereld ontvouwt ergens in de Friese bossen. In de bossen van Rijs welteverstaan, waar Nynke Laverman de Teatertún betovert met haar beleving van Mexico en waar ze haar succesvolle tournee van De Maisfrou afsluit met een wervelend concert. Onder de titel De Nacht Van De Maisfrou zijn een cd en dvd verkrijgbaar met de opnamen van dit programma.

"Met Latijns-Amerikaans temperament vertolkt Laverman nog één keer de liedjes over liefde, passie en de vier oervrouwen. Het enorme inlevingsvermogen is een genot om naar te luisteren én te kijken. Bijgestaan door haar vaste muzikanten en een strijkkwartet geeft Laverman een indrukwekkend concert weg dat door de locatie een extra dimensie krijgt." - Friesch Dagblad

De dvd bevat naast de voorstelling De Maisfrou ook drie niet eerder uitgebrachte nummers en de volgende extra's: Dit IS Gjin Begjin is een documentaire van Robertjan Brouwer over de reis die de makers hebben gemaakt om tot deze voorstelling te komen. Een film over taal, honger en eigenheid. Een unieke toegift, het duet Droemvlucht met Rowwen Hèze-zanger Jack Poels, maakt deze uitgave compleet. En zoals bekend van eerdere releases van Nynke Laverman is ook hier weer alle aandacht besteed aan afwerking en detail.

De bestelgegevens:
Nynke Laverman - De Nacht Van De Maisfrou - Me and My Other Records 2004
DVD: MMDVD 2004 EAN: 712136200499
CD: MMOCD 2004 EAN: 712136200420

De cd en dvd zijn ook te bestellen via: www.nynkelaverman.nl.