At The Close Of Every Day komt volgende maand met zijn album Troostprijs.  Als opwarmertje verschijnt nu alvast de single ‘I Need To Break You Heart. Luister (en kijk) hier naar I Need To Break Your Heart, het meest uitgelaten nummer van de verder redelijk ingetogen cd, met een opmerkelijke rol voor blazers.

Hoewel de titel anders doet vermoeden bestaat Troostprijs uit louter Engelstalige nummers, dertien in totaal. Zoals we van ATCOED kennen, is het artwork van het nieuwe album bijzonder. Troostprijs is verpakt in een zilveren omslag met ere-rozet.

Troostprijs wordt op 10 maart door Volkoren in samenwerking met Munich Records uitgebracht in de Benelux. Het persbericht van Volkoren meldt over het spiksplinternieuwe album ondermeer: 'Troostprijs' refereert in het voorbijgaan aan alle oudere albums van atcoed, maar lijkt op geen enkele daarvan. "Nieuwe inspiratie is nog gevonden in de dwarsfluiten en fanfaregeluiden uit Minco's kindertijd, waarmee hij zich eindelijk lijkt te verzoenen."

Gedurende april zal de band touren door Nederland, België en Duitsland. Op 17 april wordt het album gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam.

Atcoed bestaat uit Minco Eggersman (volkoren) en Axel Kabboord (this beautiful mess). De groep debuteerde eind 2002 met de cd zalig zijn de armen van geest. In 2004 verscheen the silja symphony, een herdenkingsalbum rond de ramp met de veerboot Estonia. Dit album werd door vpro's 3voor12 uitgeroepen tot album van het jaar 2004. In datzelfde jaar presenteerde atcoed tevens haar live dvd the sound of someone watching me. In september 2005 zag de geluiden van weleer (het liedboek voor de mensen) het licht, waarop de geestverwante Spinvis een duet zingt en de cover Bang van Doe Maar is ingespeeld. Eind vorig jaar verscheen het remix-album Leaves you puzzled, waarop bevriende elektronica-artiesten een aantal songs van eerdere atcoed-albums demonteerden en de losse stukjes opnieuw aan elkaar lijmden.

Zie ook: www.myspace.com/atthecloseofeveryday.