De opnames van de eerste volledige cd van Vooks zijn klaar. De groep speelt op de plaat een stel Engelse folktraditionals en als bonus is er een nummer toegevoegd dat in 2007 opgenomen werd met de in augustus overleden Jean Innemée (Carboon, The Walkers). Op 15 juni a.s. vindt de cd-presentatie in Zorgboerderij Hoeve Corisberg in Heerlen plaats. Odile Wolf (Gedeputeerde Provincie Limburg) neemt dan officieel het eerste exemplaar in ontvangst.

Aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw trokken verzamelaars van volksmuziek rond op het platteland van Engeland en Schotland. Sommigen van hen gingen zelfs naar de Verenigde Staten en bezochten emigranten in de Appalachen. Deze verzamelaars noteerden zowel de tekst als de melodielijn van de liedjes die ze hoorden. Deze ‘folksongs' gaan over het leven van alledag en soms over rare dingen...: liefde en haat, leven en dood, moord en doodslag, huwelijk en scheiding, oorlog, naar zee vertrekken als zeeman, het bovennatuurlijke..., noem een onderwerp en er is wel een folksong over bedacht. De melodieën zijn vaak speciaal, met invloeden uit de oude muziek.

Voor de eerste volledige cd heeft Vooks veertien van deze traditionele liedjes geselecteerd, met een interessant verhaal en een mooie melodie. Als bonusnummer heeft Vooks een versie van Ain't No more Cane on the Brazos opgenomen met Jean Innemée. Ain't No more Corn... was Jean zijn grootste hitsingle. Van de versie met The Walkers uit 1970 zijn er miljoenen wereldwijd verkocht. Hij had de gewoonte om met elke band waarin hij speelde een versie van het nummer op te nemen. En dus ook met Vooks. Rinie Houben-Loenders heeft een prachtig Vooks-arrangement gemaakt. Hoewel Jean in maart 2007 al ernstig ziek was, heeft hij met zijn prachtige oude stem het nummer ingezongen. In augustus 2007 is hij overleden.

De cd, waarvan de titel nog even geheim wordt gehouden, is gemaakt met:

Caroline Dijkman: zang en mountain dulcimer
Steven Schoevaart: zang en akoestische basgitaar
Rinie Houben-Loenders: zang en percussie
Petra Nelissen: blokfluiten sopranino, sopraan, alt
Irene Koster: viool
Hans de Wilde: cello
Maurice Hundscheidt: gitaar
John Coenen: opname- en geluidstechniek

15 juni 2008, cd-presentatie in Hoeve Corisberg, Corisbergweg 1, Heerlen, vanaf 13:00 uur. De entree is gratis, maar wie verzekerd wil zijn van een zitplaats wordt aangeraden te reserveren, daarvoor (en voor overige info) kan men terecht op: www.vooks.nl.