sois belle - delirium
De Vlaamse `folkpop'-band Sois Belle stelt de komende weken hun nieuwe cd Delirium voor in Ieper, Kortrijk en Gent. 

Muziek met moderne invloeden en instrumenten geworteld in de traditionele muziek, dat is wat Sois Belle brengt. Zelf noemen ze het voor het gemak ‘folkpop' met veel aandacht voor arrangementen en compositie. Swingende en dansbare nummers worden afgewisseld met intiemere luisterliedjes waarbij de vocaliteit van de groep duidelijk op de voorgrond komt.

Eind 2002 eindigde Sois Belle op de Nekka-wedstrijd tweede na Yevgueni. Sindsdien heeft de groep rond Pieter Boussemaere, Karl Debaillie en Pieter Roets zich een stevige live-reputatie bijeen gespeeld. Met hun originele folkpop waren ze eerder al de revelatie en sfeerbrenger op ondermeer Dranouter (2x), Labadoux, Boterhammen in de stad, verschillende Gentse Feesten en tal van andere festivals (ook in Nederland). Hun debuut-cd (eind 2003) werd goed onthaald en het nummer Schoon Lief werd zelfs een bescheiden hit op radio 1!

Sois Belle trok zich daarna tijdelijk terug om te 'herbronnen'. Tijdens deze periode sloten Jan Van Hulle (bas) en Mathieu Verfaillie (drums) zich bij de groep aan. Met een nieuw elan boksten de vijf een tweede album bij elkaar, daarbij geholpen door hun producer (waarmee ze goed bevriend raakten en ondertussen als vast bandlid beschouwen) Ward Snauwaert. Dit nieuwe album heet "Delirium" naar de gelijknamige song die het album afsluit. Het album verschijnt officieel op 22 maart 2008 onder het label van Wild Boar Music. Daarop bewijst Sois Belle met zijn overwegend Nederlandstalige folkpop alle kanten op te kunnen. Voor meer info: zie www.soisbelle.be of www.myspace/soisbelle.

Sois Bele is:
Pieter Boussemaere: zang en ac. gitaar
Karl Debaillie: zang en accordeon
Pieter Roets: zang, sax en fluit
Ward Snauwaert: el. gitaar
Jan Van Hulle: bas
Mathieu Verfaillie: drums

Concerten:
9 mei 2008: cd-voorstelling in Concertzaal, De Meersen te Ieper (Sint-Niklaasstraat 2 - 4), aanvang 20:30
12 mei 2008, Sinksenfeesten Kortrijk - Spiegeltent Schouwburgplein, aanvang: 15:00
15 mei 2008 cd-voortelling De Centrale, Gent, aanvang  20:30
7 juni 2008, Fnac concert, Gent, aanvang 16:30
21 juni 2008, Sois Belle XL ism het Bergmanskoor Boezinge in stadsschouburg Ieper