Vanaf 23 maart 2012 toert Bob Martin door Nederland.

"Singer-songwriterliefhebbers kunnen genieten van een even bijzondere als zeldzame traktatie: een tournee van Bob Martin. De kans dat u nooit van Bob Martin hoorde is levensgroot, maar het zou een vergissing zijn deze cultheld daarom links te laten liggen. Martin maakte sinds 1972 slechts vier platen, maar wel alle vier van grote klasse en het toonbeeld van een bevlogen rootsy singer-songwriter."

Muziekblad Heaven

Bob Martin werd geboren in Lowell, Massachusetts in 1942. Begin jaren 60 maakte hij al naam in de Cambridge folkmuziek scene, in de tijd dat ook Bob Dylan daar zijn eerste stappen zette. Hij maakt muziek op het snijvlak van country, folk en blues vanuit het gedachtegoed van Woody Guthrie en Jack Kerouac, en zingt en verwoordt de ongebondenheid en vrijheid waarmee veel Amerikanen zich graag vereenzelvigen. We horen pakkende poëtische en bitterzoete songs die met veel passie worden gezongen.

Zijn live-optredens worden geroemd om de ambiance en de magische sfeer die hij weet te creëren. Daarvan getuigt ook zijn laatste cd Live at the Bull Run. Zijn debuutalbum Midwest Farm Disaster verscheen in 1972. Daarop is een belangrijke rol weggelegd voor Aaron Kenneth Buttrey, die we kennen van Dylan’s Blonde on Blonde, Nashville Skyline, John Wesley Harding en van Neil Young’s Harvest en Tonight’s the Night. Dit album werd in 2008 herondekt door het tijdschrift No Depression en geëerd met een prachtig artikel.

Daarna verschenen Last Chance Rider in 1982, The River Turns the Wheel in 1997 en Next To Nothing in 2000. Al deze albums ontvingen lovende kritieken.

23 maart, Cafe De Amer, Amen
25 maart, Cafe Resistent, Roermond, aanvang 17:30
27 maart, Cafe Trianon, Nijmegen
28 maart, huisconcert bij Karin Pronk en Maarten Willems, Den Haag, aanvang 20:30, reserveren www.folkintheloungeatKarins.nl
3 april, huisconcert in Helden, aanvang 20:30
6 april, De Fagot, Ingelmunster (Be), aanvang 19:00
7 april, Cultuurpodia Peel & Maas - Muzieksalon Thalia, Baarlo, aanvang 20:30
9 april,Hulskamerapodium Den Herberg, Belfeld, mini-festival met  Amo Adams & Koen Jacobs, 15:00

Meer info: www.riversong.com.