spacer
header
header
 
Drie singer-songwriters in Bergen op Zoom
donderdag, 19 april 2012 12:32

Het wordt een gevarieerde avond bij Crossroads op woensdag 25 april, met optredens van Sean Taylor, Carrie Clark en Little Birdie in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom.

Op woensdag 25 april 2012 vindt in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom weer een opnameavond plaats van het radioprogramma Crossroads, dat iedere zondagmiddag vanaf 16 uur te horen is op ZuidWest-FM. De radiomakers hebben ditmaal weer voor een zeer gevarieerd muzikaal aanbod gezorgd. Maar liefst drie acts, uit diverse windstreken, zullen deze avond op de bühne verschijnen. De Engelsman Sean Taylor vormt de hoofdact, maar de gecombineerde openingsact van de uit Seattle afkomstige Carrie Clark en de Canadese Little Birdie mag er ook wezen!
De opnames beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

SEAN TAYLOR
Een dezer dagen verschijnt het nieuwe album van de in Killburn, London, geboren akoestische blues/singer-songwriter Sean Taylor, die ook nog Ierse roots heeft. Sean wordt in de muziekmedia vaak bestempeld als een hedendaagse Nick Drake of John Martyn. En vaak ook wordt er in de pers gerefereerd aan Tom Waits, Bob Dylan en zelfs Chris Isaak. Maakte Sean met zijn albums Corregations (2006), Angels (2007) en Calcutta Grove (2009) al furore in gespecialiseerde muziekkringen, de kans dat hij met zijn nieuwe album Love Against Death door zal breken naar een breder publiek is aanmerkelijk. Het album is opgenomen in Austin, Texas, en is geproduceerd door de ondermeer van Iain Matthews en Eliza Gilkyson bekende producer Mark Hallman. De beroemde Engelse roots-dj Bob Harris noemde Sean onlangs: “absolutely superb guitarist, reminscent of John Martyn”. De echte muziekliefhebber zal dus begrijpen dat hij/zij deze sessie met Sean Taylor niet mag missen!

CARRIE CLARK
Carrie Clark leerde zichzelf gitaar en piano spelen en met haar eigenzinnige stemgebruik varieert ze in één soepele ademtuig van krachtig naar teder. Vanuit deze benadering schrijft ze liedjes over “one night stands”, “love lust divas” en “dark lullabies” en die verpakt ze geraffineerd in country-, blues- en zelfs cabaretstijl. Op haar zojuist verschenen nieuwe album Between the Bed Sheets and Turpentine geeft Carrie er echter blijk van ondertussen een geheel eigen gezicht te hebben ontwikkeld waar haar belangrijkste inspiratiebron (Leonard Cohen) nog maar op schaarse moment in doorklinkt.

LITTLE BIRDIE
De in Canada woonachtige Little Birdie staat in de registers van de burgerlijke stand geregistreerd onder de naam Orit Shimoni. Onder die naam is ze indertijd geboren in Israel. Orit is gezegend met een uiterst krachtige, maar vaak ook ontroerende zangstem die herinneringen oproept aan Emmylou Harris, Patti Smith en Chrissie Hynde. Onder haar artiestennaam Little Birdie treedt Orit regelmatig op met lokale muzikanten die ze onderweg ontmoet. Ze zet dan een gevarieerde en boeiende show neer. Ditmaal zal ze de bühne delen met Carrie Clark. Wie wil weten waar dat toe zal leiden, doet er verstandig aan woensdag 25 april 2012 op tijd in het Vestzaktheater aanwezig te zijn!

 

Zie ook: www.crossroadsradio.nl.

 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Follia! presenteert nieuwe cd

Op vrijdag 3 oktober presenteert de eigenzinnige Belgische folkgroep Follia! zijn derde album, genaamd Follia! in Gent (B).

Lees meer...
 
Marc Hauman & groep presenteert Oorlogsvensters

Marc Hauman & groep presenteert het muzikaal project Oorlogsvensters, er is een avant-première in Temse (B) op 17 oktober en de premiere vindt plaats op 1 november in Dranouter (B).

Lees meer...
 
Concerten Amy LaVere & Will Sexton

Vanavond (maandag 29 september) spelen Amy LaVere & Will Sexton in Eindhoven, morgen (dinsdag 30-9) in Heerlen en woensdag 1 oktober in Tilburg.

Lees meer...
 
Kupalje in de Cultuurboerderij

Op vrijdag 26 september speelt Kupalje uit Wit-Rusland in de Cultuurboerderij in Westelbeers.

Lees meer...
 
Nog enkele kaarten voor Fairport Convention

Voor het eerst sinds lange tijd is Fairport Convention weer even in Nederland, komend weekeinde. De band speelt achtereenvolgens in Venlo (26-9), Zaandam (27-9) en Scheemda (28-9). Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus snel reserveren wordt aangeraden.

Lees meer...
 
Folk Survival Club en Donder in 't Hooi bij Kempenfolkcafé

Op vrijdag 26 september gaat Kempenfolkcafé weer van start in Luyksgestel. In den Eijkholt spelen dan de Folk Survival Club en Donder in 't Hooi. Na afloop is er ruimte voor sessie.

Lees meer...
 
Nieuw seizoen Bart in de B in Eindhoven

Op zondag 28 september start een nieuw seizoen Bart in de B in Grandcafé Berlage in Eindhoven. Bart de Win presenteert elke maand een gast, te beginnen met Roland Verstappen, daarna volgen Birgit Wijdemans & Alex Akela en William Finta en in december zijn er de Vaste Kerstmannen.

Lees meer...
 
Veel folk bij Ad van Meurs presenteert…

In de reeks Ad van Meurs presenteert… (elke maandag bij Meneer Frits in Eindhoven) staan een paar mooie folkoptredens op het programma: Tom Theuns & Paul Russel (22 sep), Josienne Clarke & Ben Walker (10 nov), 4Square (24 nov), Dommelvolk (12 jan), McGowan & Munnelly (26 jan), Marjolein Meijers (16 maart) en Kroonenberg, Van de Zalm, Linneman (8 juni).

Lees meer...
 
Drie NL-concerten Anais Mitchell

Singer-songwriter Anais Mitchell komt in november voor drie concerten naar Nederland. De ‘queen of modern folk music’ zoals ze wordt beschouwd, is op zondag 16 november te zien in Paradiso (Amsterdam), op maandag 17 november in de Paradijskerk (Rotterdam / seated show!) en vervolgens op woensdag 19 november in Merleyn (Nijmegen). 

Lees meer...
 
Josienne Clarke en Ben Walker op tour

Van 28 oktober t/m 16 november is het Britse folkduo Josienne Clarke & Ben Walker op tour door Nederland en België. Naast enkele huisconcerten doen zij in ons land Edam, Den Bosch, Den Haag, Wahlwiller, Eindhoven en Heerhugowaard aan.

Lees meer...
 
Marc Hauman over WO !

A.s. zondag, 14 september, is van 13 tot 14 uur in het Belgische Weelde (net over de grens bij Tilburg) de voorstelling Oorlogsvensters te zien van Marc Hauman, met arrangementen van Wouter Vandenabeele.

Lees meer...
 
Rootscafé in Heerlen

Op dinsdag 16 september start het Cultuurhuis Heerlen weer met het wekelijkse Rootscafé. Blues-, folk- of americana-optredens met tot december o.a. Paul Batto, Adrian Nation, Joep Pelt, Desi & Cody feat. Gene Williams en Ray Bonneville.

Lees meer...
 
Greg Russell in Den Haag

Zaterdag 20 september geeft Greg Russell een concert bij Folk in the Lounge at Karin's.

Lees meer...
 
Theatertour Mannen van Naam

Na tryouts op 12 en 21 september in Thorn en Den Bosch beginnen de Mannen van Naam op 10 oktober in Brielle aan hun theatertour Verder. Tot in mei 2015 staan een kleine 20 optredens gepland.

Lees meer...
 
Streektaalconcert @Boet'n Deure

Op zondag 7 september organiseert Boet'n Deure in de bossen bij Odoorn een Streektaalconcert, mmv het Otto Groote Ensemble en in hun voorprogramma: Jan Henk de Groot.

Lees meer...
 
NL-tour Jay Nash

Van 10 t/m 14 september is de Amerikaanse alt-americana- en folkmuzikant Jay Nash in Nederland, hij doet achtereenvolgens Deventer, Eygelshoven, Steendam, Hilversum en Amsterdam aan.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

vr 03 okt: Gent (B)
Follia! (cd-presentatie)
za 04 okt: Landgraaf
Fin de Siècle
ma 06 okt: Eindhoven
Martyn Joseph
wo 08 okt: Zoetermeer
Jimmy LaFave
vr 10 okt: Haarlem
Happy Go Lucky
vr 10 okt: Brielle
Mannen van Naam (première!)
za 11 okt: Haarlem
Jansen & Friends
zo 12 okt: Haarlem
Folk sessie met The Bunch of Keys
zo 12 okt: Wahlwiller
Mejoeches
ma 13 okt: Eindhoven
Chastity Brown
do 16 okt: Ede
The Tennessee Studs
za 18 okt: Oss
Tim Akkerman en Myriam West
zo 19 okt: Oisterwijk
Coope, Boyes & Simpson
zo 19 okt: Eindhoven
Bart in de B met Birgit Wijdemans & Alex Akela
ma 20 okt: Eindhoven
Kreg Viesselman & Steve 'Blabbermouth' Folk
vr 24 okt: Son
Mannen van Naam
zo 26 okt: Geldermalsen
Mannen van Naam
zo 26 okt: Zaandam
The Jigantics
ma 27 okt: Eindhoven
Walt Wilkins & The Mystiqueros
wo 29 okt: Rotterdam
Irish Super Night
vr 31 okt: Ede
Walt Wilkins & The Mystiqueros
za 01 nov: Landgraaf
Rallion
zo 02 nov: Edam
Walkabout Festival
ma 03 nov: Eindhoven
Eric Taylor
di 04 nov: Den Bosch
Josienne Clarke & Ben Walker
vr 07 nov: Brugge (B)
Brugges Festival
vr 07 nov: Den Haag
Josienne Clarke & Ben Walker
za 08 nov: Hoogerheide
Mannen van Naam
za 08 nov: Wahlwiller
Josienne Clarke & Ben Walker
zo 09 nov: Uden
Mannen van Naam
 
spacer