spacer
header
header
 
Drie singer-songwriters in Bergen op Zoom
donderdag, 19 april 2012 12:32

Het wordt een gevarieerde avond bij Crossroads op woensdag 25 april, met optredens van Sean Taylor, Carrie Clark en Little Birdie in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom.

Op woensdag 25 april 2012 vindt in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom weer een opnameavond plaats van het radioprogramma Crossroads, dat iedere zondagmiddag vanaf 16 uur te horen is op ZuidWest-FM. De radiomakers hebben ditmaal weer voor een zeer gevarieerd muzikaal aanbod gezorgd. Maar liefst drie acts, uit diverse windstreken, zullen deze avond op de bühne verschijnen. De Engelsman Sean Taylor vormt de hoofdact, maar de gecombineerde openingsact van de uit Seattle afkomstige Carrie Clark en de Canadese Little Birdie mag er ook wezen!
De opnames beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

SEAN TAYLOR
Een dezer dagen verschijnt het nieuwe album van de in Killburn, London, geboren akoestische blues/singer-songwriter Sean Taylor, die ook nog Ierse roots heeft. Sean wordt in de muziekmedia vaak bestempeld als een hedendaagse Nick Drake of John Martyn. En vaak ook wordt er in de pers gerefereerd aan Tom Waits, Bob Dylan en zelfs Chris Isaak. Maakte Sean met zijn albums Corregations (2006), Angels (2007) en Calcutta Grove (2009) al furore in gespecialiseerde muziekkringen, de kans dat hij met zijn nieuwe album Love Against Death door zal breken naar een breder publiek is aanmerkelijk. Het album is opgenomen in Austin, Texas, en is geproduceerd door de ondermeer van Iain Matthews en Eliza Gilkyson bekende producer Mark Hallman. De beroemde Engelse roots-dj Bob Harris noemde Sean onlangs: “absolutely superb guitarist, reminscent of John Martyn”. De echte muziekliefhebber zal dus begrijpen dat hij/zij deze sessie met Sean Taylor niet mag missen!

CARRIE CLARK
Carrie Clark leerde zichzelf gitaar en piano spelen en met haar eigenzinnige stemgebruik varieert ze in één soepele ademtuig van krachtig naar teder. Vanuit deze benadering schrijft ze liedjes over “one night stands”, “love lust divas” en “dark lullabies” en die verpakt ze geraffineerd in country-, blues- en zelfs cabaretstijl. Op haar zojuist verschenen nieuwe album Between the Bed Sheets and Turpentine geeft Carrie er echter blijk van ondertussen een geheel eigen gezicht te hebben ontwikkeld waar haar belangrijkste inspiratiebron (Leonard Cohen) nog maar op schaarse moment in doorklinkt.

LITTLE BIRDIE
De in Canada woonachtige Little Birdie staat in de registers van de burgerlijke stand geregistreerd onder de naam Orit Shimoni. Onder die naam is ze indertijd geboren in Israel. Orit is gezegend met een uiterst krachtige, maar vaak ook ontroerende zangstem die herinneringen oproept aan Emmylou Harris, Patti Smith en Chrissie Hynde. Onder haar artiestennaam Little Birdie treedt Orit regelmatig op met lokale muzikanten die ze onderweg ontmoet. Ze zet dan een gevarieerde en boeiende show neer. Ditmaal zal ze de bühne delen met Carrie Clark. Wie wil weten waar dat toe zal leiden, doet er verstandig aan woensdag 25 april 2012 op tijd in het Vestzaktheater aanwezig te zijn!

 

Zie ook: www.crossroadsradio.nl.

 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Josienne Clarke en Ben Walker op tour

Van 28 oktober t/m 16 november is het Britse folkduo Josienne Clarke & Ben Walker op tour door Nederland en België. Naast enkele huisconcerten doen zij in ons land Edam, Den Bosch, Den Haag, Wahlwiller, Eindhoven en Heerhugowaard aan.

Lees meer...
 
Marc Hauman over WO !

A.s. zondag, 14 september, is van 13 tot 14 uur in het Belgische Weelde (net over de grens bij Tilburg) de voorstelling Oorlogsvensters te zien van Marc Hauman, met arrangementen van Wouter Vandenabeele.

Lees meer...
 
Rootscafé in Heerlen

Op dinsdag 16 september start het Cultuurhuis Heerlen weer met het wekelijkse Rootscafé. Blues-, folk- of americana-optredens met tot december o.a. Paul Batto, Adrian Nation, Joep Pelt, Desi & Cody feat. Gene Williams en Ray Bonneville.

Lees meer...
 
Greg Russell in Den Haag

Zaterdag 20 september geeft Greg Russell een concert bij Folk in the Lounge at Karin's.

Lees meer...
 
Theatertour Mannen van Naam

Na tryouts op 12 en 21 september in Thorn en Den Bosch beginnen de Mannen van Naam op 10 oktober in Brielle aan hun theatertour Verder. Tot in mei 2015 staan een kleine 20 optredens gepland.

Lees meer...
 
Streektaalconcert @Boet'n Deure

Op zondag 7 september organiseert Boet'n Deure in de bossen bij Odoorn een Streektaalconcert, mmv het Otto Groote Ensemble en in hun voorprogramma: Jan Henk de Groot.

Lees meer...
 
NL-tour Jay Nash

Van 10 t/m 14 september is de Amerikaanse alt-americana- en folkmuzikant Jay Nash in Nederland, hij doet achtereenvolgens Deventer, Eygelshoven, Steendam, Hilversum en Amsterdam aan.

Lees meer...
 
Afscheidstour Mary Black

Onder de noemer Last Call toert Mary Black nog een laatste keer om afscheid te nemen van haar publiek. Ze begon begin dit jaar in Duitsland en doet in februari en maart 2015 Nederland aan.

Lees meer...
 
Robert den Hartigh opent seizoen Roots in 't Groen

Op woensdag 3 september 2014 zal Robert den Hartigh het nieuwe seizoen Roots in 't Groen openen in 't Groen Koffiehuis in Geldrop, hij vervangt Ruud Hermans die om gezondheidsredenen moest afzeggen.

Lees meer...
 
The Tennessee Studs + De Geldwolven (supp.act) @Boet'n Deure

Op dinsdag 26 augustus staan The Tennessee Studs + De Geldwolven (supp.act) op het podium van Boet'n Deure in de bossen bij Odoorn.

Lees meer...
 
Dubbelconcerten Galleons & In Orbit

Tussen 5 & 7 september 2014 touren Galleons & In Orbit het land door.

Lees meer...
 
4Wheel Drive start Parelsessies seizoen 2014-2015

In Utrecht trapt 4Wheel Drive op maandag 1 september  een nieuwe reeks Parelsessies af in de Parel van Zuilen.

Lees meer...
 
Cara, Acoustic Strawbs, Henry Girls bij Roots aan de Zaan

Fairport Convention is er allang stijf uitverkocht, maar in seizoen 2014/2015 heeft Roots aan de Zaan bij Serah Artisan in Zaandam nog meer mooie concerten op het programma staan. Ze beginnen op 13 september met Ad Vanderveen, later volgen o.a. The Jigantics, Finvarra, Cara, Jo Hamilton, Matt The Electrician, The Henry Girls en Acoustic Strawbs.

Lees meer...
 
Luke Winslow-King & Esther Rose in Borger

Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger.

Lees meer...
 
Red Herring bij Boet'n Deure

Op dinsdag 5 augustus treedt Red Herring op bij Boet'n Deure in de bossen bij Poolshoogte (Odoorn).

Lees meer...
 
Terrasconcerten Mezz Breda augustus

In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

zo 21 sept: Den Bosch
Mannen van Naam
ma 22 sept: Eindhoven
Tom Theuns & Paul Russel
do 25 sept: Gemert
Fred Piek
vr 26 sept: Nijverdal
Avond van het NL Lied
vr 26 sept: Venlo
Fairport Convention
vr 26 sept: Wahlwiller
James Herries
za 27 sept: Hooge Mierde
Folk'Oren Festival
za 27 sept: Zaandam
Fairport Convention (UITVERKOCHT!)
zo 28 sept: Scheemda
Fairport Convention
ma 29 sept: Eindhoven
Amy LaVere & Will Sexton
za 04 okt: Landgraaf
Fin de Siècle
ma 06 okt: Eindhoven
Martyn Joseph
wo 08 okt: Zoetermeer
Jimmy LaFave
vr 10 okt: Brielle
Mannen van Naam (première!)
zo 12 okt: Wahlwiller
Mejoeches
ma 13 okt: Eindhoven
Chastity Brown
do 16 okt: Ede
The Tennessee Studs
zo 19 okt: Oisterwijk
Coope, Boyes & Simpson
ma 20 okt: Eindhoven
Kreg Viesselman & Steve 'Blabbermouth' Folk
vr 24 okt: Son
Mannen van Naam
zo 26 okt: Geldermalsen
Mannen van Naam
zo 26 okt: Zaandam
The Jigantics
ma 27 okt: Eindhoven
Walt Wilkins & The Mystiqueros
wo 29 okt: Rotterdam
Irish Super Night
vr 31 okt: Ede
Walt Wilkins & The Mystiqueros
za 01 nov: Landgraaf
Rallion
zo 02 nov: Edam
Walkabout Festival
ma 03 nov: Eindhoven
Eric Taylor
di 04 nov: Den Bosch
Josienne Clarke & Ben Walker
vr 07 nov: Brugge (B)
Brugges Festival
 
spacer