spacer
header
header
 
Drie singer-songwriters in Bergen op Zoom
donderdag, 19 april 2012 12:32

Het wordt een gevarieerde avond bij Crossroads op woensdag 25 april, met optredens van Sean Taylor, Carrie Clark en Little Birdie in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom.

Op woensdag 25 april 2012 vindt in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom weer een opnameavond plaats van het radioprogramma Crossroads, dat iedere zondagmiddag vanaf 16 uur te horen is op ZuidWest-FM. De radiomakers hebben ditmaal weer voor een zeer gevarieerd muzikaal aanbod gezorgd. Maar liefst drie acts, uit diverse windstreken, zullen deze avond op de bühne verschijnen. De Engelsman Sean Taylor vormt de hoofdact, maar de gecombineerde openingsact van de uit Seattle afkomstige Carrie Clark en de Canadese Little Birdie mag er ook wezen!
De opnames beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

SEAN TAYLOR
Een dezer dagen verschijnt het nieuwe album van de in Killburn, London, geboren akoestische blues/singer-songwriter Sean Taylor, die ook nog Ierse roots heeft. Sean wordt in de muziekmedia vaak bestempeld als een hedendaagse Nick Drake of John Martyn. En vaak ook wordt er in de pers gerefereerd aan Tom Waits, Bob Dylan en zelfs Chris Isaak. Maakte Sean met zijn albums Corregations (2006), Angels (2007) en Calcutta Grove (2009) al furore in gespecialiseerde muziekkringen, de kans dat hij met zijn nieuwe album Love Against Death door zal breken naar een breder publiek is aanmerkelijk. Het album is opgenomen in Austin, Texas, en is geproduceerd door de ondermeer van Iain Matthews en Eliza Gilkyson bekende producer Mark Hallman. De beroemde Engelse roots-dj Bob Harris noemde Sean onlangs: “absolutely superb guitarist, reminscent of John Martyn”. De echte muziekliefhebber zal dus begrijpen dat hij/zij deze sessie met Sean Taylor niet mag missen!

CARRIE CLARK
Carrie Clark leerde zichzelf gitaar en piano spelen en met haar eigenzinnige stemgebruik varieert ze in één soepele ademtuig van krachtig naar teder. Vanuit deze benadering schrijft ze liedjes over “one night stands”, “love lust divas” en “dark lullabies” en die verpakt ze geraffineerd in country-, blues- en zelfs cabaretstijl. Op haar zojuist verschenen nieuwe album Between the Bed Sheets and Turpentine geeft Carrie er echter blijk van ondertussen een geheel eigen gezicht te hebben ontwikkeld waar haar belangrijkste inspiratiebron (Leonard Cohen) nog maar op schaarse moment in doorklinkt.

LITTLE BIRDIE
De in Canada woonachtige Little Birdie staat in de registers van de burgerlijke stand geregistreerd onder de naam Orit Shimoni. Onder die naam is ze indertijd geboren in Israel. Orit is gezegend met een uiterst krachtige, maar vaak ook ontroerende zangstem die herinneringen oproept aan Emmylou Harris, Patti Smith en Chrissie Hynde. Onder haar artiestennaam Little Birdie treedt Orit regelmatig op met lokale muzikanten die ze onderweg ontmoet. Ze zet dan een gevarieerde en boeiende show neer. Ditmaal zal ze de bühne delen met Carrie Clark. Wie wil weten waar dat toe zal leiden, doet er verstandig aan woensdag 25 april 2012 op tijd in het Vestzaktheater aanwezig te zijn!

 

Zie ook: www.crossroadsradio.nl.

 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Makis Seviloglou in Ruurlo

Op zaterdag 26 april is er een oranjeconcert in Griekse stijl in Ruurlo, met een optreden van Makis Seviloglou & band in het Kulturhus.

Lees meer...
 
Cran in Nederland

De Ierse band Cran is t/m 19 april op tour in Nederland en doet IJmuiden, Oss, Venray, Almere en Goirle aan.

Lees meer...
 
Pauni Trio in Amersfoort

A.s. zondag 13 april brengt het Pauni Trio (in uitgebreide bezetting met een Orkestar) een nieuw dubbelprogramma in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Lees meer...
 
Tribute to Ramblin' Jack Elliott en Derroll Adams in Middelburg

Songs From The Heart presenteert op donderdag 17 april: Rambling Boys - Riding In Folkland, A Tribute to Ramblin’ Jack Elliott & Derroll Adams in De Sot in Middelburg.

Lees meer...
 
Luisterconcert Té in tilburg

Komende zondag, 13 april om 14:00, speelt het Tilburgse neo-trad ensemble een luisterconcert in de serie Thuiskamers in Tilburg.

Lees meer...
 
Hans Theessink op tour

Van 25 april t/m 9 mei doet Hans Theessink diverse podia in Nederland aan, o.a. in Boekelo, Amen, Tilburg, Bergen op Zoom en Den Haag.

Lees meer...
 
Guy Davis in Amen

Op donderdag 24 april staat Guy Davis op het podium van de Amer in Amen.

Lees meer...
 
Dan Bern op tour

Van 17 t/m 28 april toert Dan Bern door Nederland en doet o.a. Nw.- en St. Joosland, Lage Vuursche, Nieuweschans, Amen en Eindhoven aan.

Lees meer...
 
Presentatie solo album Gait Klein Kromhof

Op zaterdag 12 april presenteert Gait Klein Kromhof zijn album Gait in Middelburg.

Lees meer...
 
De Temps Antan in België

Helaas zijn er geen optredens van het Canadese trad trio De Temps Antan in Nederland, maar wel twee in België: op 5 april in Brussel, op 6 april in Belsele.

Lees meer...
 
P.J. Pacifico & Garrison Starr op tour

Van 2 t/m 6 april zijn P.J. Pacifico en Garrison Starr in Nederland voor een tourtje.

Lees meer...
 
Webb Sisters op tour

Van 9 t/m 18 april toeren The Webb Sisters door Nederland, zij spelen in Eindhoven, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

Lees meer...
 
Michele Gazich in Groningen

De Italiaanse muzikant Michele Gazich treedt 9 mei op in het Prinsentheater in Groningen.

Lees meer...
 
Wilhelmina Bluesband in Eindhoven

Wegens succes geprolongeerd! Op 27 maart is er weer een Vastenaovond met de Wilhelmina Blues Band in Café Wilhelmina in Eindhoven. Dit keer is Leon Steuns (saxofonist van Betty Blue) te gast.

Lees meer...
 
David Berkeley & Robby Hecht op tour

Van 19 t/m 23 juni zijn David Berkeley en Robby Hecht op tour in Nederland. Er zijn huisconcerten en reguliere optredens in achtereenvolgens Amsterdam, IJlst, Oss, Vlierden, Breda, Westelbeers en Eindhoven.

Lees meer...
 
HUISKAMERCONCERT IN TER AAR

Op zondag 13 april geeft Beth Wimmer een huiskamerconcert in Ter Aar.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

do 24 apr: Amen
Guy Davis
zo 27 apr: Tilburg
Donna Verzano & Jean-Luc Roumier
zo 27 apr: Enkhuizen
The Lasses & Kathryn Claire
ma 28 apr: Eindhoven
Dan Bern + Wink Bercham
ma 05 mei: Eindhoven
Wood Brothers
vr 09 mei: Groningen
Michele Gazich
za 10 mei: Borger (Dr.)
The Oldtime Stringband
ma 12 mei: Eindhoven
Crushers 2 feat. Dede Priest
za 17 mei: Bovenkarspel
The Oldtime Stringband
ma 19 mei: Eindhoven
Theo Sieben + Jeroen Kant
za 24 mei: Almere
Mississippi Folk Festival
ma 26 mei: Eindhoven
My Darling Clementine
do 29 mei: Voorthuizen
European World Of Bluegrass
za 31 mei: Dordrecht
Keltfest
za 31 mei: Amsterdam
The Lasses
ma 02 juni: Eindhoven
Hollis Brown
wo 04 juni: Lisse
Matt Cranitch & Jackie Daly
vr 06 juni: Oud-Beijerland
Matt Cranitch & Jackie Daly
za 07 juni: Tilburg
Anthony John Clarke
za 07 juni: Mechelen (B)
Matt Cranitch & Jackie Daly
ma 09 juni: Eindhoven
Steve Lucky & The Rhumba Bums
ma 16 juni: Eindhoven
Eric de Vries & The Easy
do 19 juni: Amsterdam
David Berkeley & Robby Hecht
do 19 juni: Amsterdam
David Berkeley & Robby Hecht
vr 20 juni: IJlst
David Berkeley & Robby Hecht
za 21 juni: Vlierden
David Berkeley & Robby Hecht
za 21 juni: Oss
David Berkeley & Robby Hecht
zo 22 juni: Breda
David Berkeley & Robby Hecht
zo 22 juni: Westelbeers
David Berkeley & Robby Hecht
 
spacer