spacer
header
header
 
Drie singer-songwriters in Bergen op Zoom
donderdag, 19 april 2012 12:32

Het wordt een gevarieerde avond bij Crossroads op woensdag 25 april, met optredens van Sean Taylor, Carrie Clark en Little Birdie in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom.

Op woensdag 25 april 2012 vindt in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom weer een opnameavond plaats van het radioprogramma Crossroads, dat iedere zondagmiddag vanaf 16 uur te horen is op ZuidWest-FM. De radiomakers hebben ditmaal weer voor een zeer gevarieerd muzikaal aanbod gezorgd. Maar liefst drie acts, uit diverse windstreken, zullen deze avond op de bühne verschijnen. De Engelsman Sean Taylor vormt de hoofdact, maar de gecombineerde openingsact van de uit Seattle afkomstige Carrie Clark en de Canadese Little Birdie mag er ook wezen!
De opnames beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

SEAN TAYLOR
Een dezer dagen verschijnt het nieuwe album van de in Killburn, London, geboren akoestische blues/singer-songwriter Sean Taylor, die ook nog Ierse roots heeft. Sean wordt in de muziekmedia vaak bestempeld als een hedendaagse Nick Drake of John Martyn. En vaak ook wordt er in de pers gerefereerd aan Tom Waits, Bob Dylan en zelfs Chris Isaak. Maakte Sean met zijn albums Corregations (2006), Angels (2007) en Calcutta Grove (2009) al furore in gespecialiseerde muziekkringen, de kans dat hij met zijn nieuwe album Love Against Death door zal breken naar een breder publiek is aanmerkelijk. Het album is opgenomen in Austin, Texas, en is geproduceerd door de ondermeer van Iain Matthews en Eliza Gilkyson bekende producer Mark Hallman. De beroemde Engelse roots-dj Bob Harris noemde Sean onlangs: “absolutely superb guitarist, reminscent of John Martyn”. De echte muziekliefhebber zal dus begrijpen dat hij/zij deze sessie met Sean Taylor niet mag missen!

CARRIE CLARK
Carrie Clark leerde zichzelf gitaar en piano spelen en met haar eigenzinnige stemgebruik varieert ze in één soepele ademtuig van krachtig naar teder. Vanuit deze benadering schrijft ze liedjes over “one night stands”, “love lust divas” en “dark lullabies” en die verpakt ze geraffineerd in country-, blues- en zelfs cabaretstijl. Op haar zojuist verschenen nieuwe album Between the Bed Sheets and Turpentine geeft Carrie er echter blijk van ondertussen een geheel eigen gezicht te hebben ontwikkeld waar haar belangrijkste inspiratiebron (Leonard Cohen) nog maar op schaarse moment in doorklinkt.

LITTLE BIRDIE
De in Canada woonachtige Little Birdie staat in de registers van de burgerlijke stand geregistreerd onder de naam Orit Shimoni. Onder die naam is ze indertijd geboren in Israel. Orit is gezegend met een uiterst krachtige, maar vaak ook ontroerende zangstem die herinneringen oproept aan Emmylou Harris, Patti Smith en Chrissie Hynde. Onder haar artiestennaam Little Birdie treedt Orit regelmatig op met lokale muzikanten die ze onderweg ontmoet. Ze zet dan een gevarieerde en boeiende show neer. Ditmaal zal ze de bühne delen met Carrie Clark. Wie wil weten waar dat toe zal leiden, doet er verstandig aan woensdag 25 april 2012 op tijd in het Vestzaktheater aanwezig te zijn!

 

Zie ook: www.crossroadsradio.nl.

 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Luke Winslow-King & Esther Rose in Borger

Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger.

Lees meer...
 
Red Herring bij Boet'n Deure

Op dinsdag 5 augustus treedt Red Herring op bij Boet'n Deure in de bossen bij Poolshoogte (Odoorn).

Lees meer...
 
Terrasconcerten Mezz Breda augustus

In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

Lees meer...
 
Poppy folk met Folgazán op de Brabantse Dag te Heeze

De Brabantse Dag te Heeze verwelkomt op zaterdag 30 augustus de Belgische poppy folkband Folgazán. Vanaf 14.00 uur  kan je ze aan het werk zien in de Gemeentehuistuin. De toegang is gratis.

Lees meer...
 
Twee concerten Ben Prestage in Nederland

Ben Prestage komt voor twee exclusieve concerten naar Nederland, op zaterdag 26 juli is hij te zien in Eindhoven, zondag 27 juli gaat hij naar Lichtenvoorde.

Lees meer...
 
Topbluegrass op 15 juli bij Poolshoogte

Op dinsdag 15 juli organiseert Boet'n Deure weer een optreden bij Poolshoogte (Odoorn). Dit keer zal Die Ahrends spelen, een bluegrassband rond country- en bluegrassgitarist Heiko Ahrend.

Lees meer...
 
Larkin Poe exclusief in Zaandam

Op donderdag 10 juli sluit Roots aan de Zaan het seizoen af met een optreden van Larkin Poe in Serah Artisan in Zaandam. Dit is het enige concert dat de Amerikaanse groep geeft in Nederland.

Lees meer...
 
O'Hooley & Tidow in Nederland

Dit weekeinde (20, 21, 22 juni) zijn O'Hooley & Tidow in Nederland, ze spelen achtereenvolgens in Steendam, Zevenaar en Zaandam.

Lees meer...
 
CD-presentatie Cedar Creek in Landgraaf

Op 11 juli aanstaande vindt de cd-presentatie van de formatie Cedar Creek plaats in Theater Landgraaf, waar de cd Spanish Boots On A Rusty Floorboard het levenslicht zal zien.

Lees meer...
 
Mannen van Naam in Westelbeers

Op zondag 15 juni doen de Mannen van Naam de Cultuurboerderij in Westelbeers aan.

Lees meer...
 
Première Dronkemansopera in Santpoort

Op donderdag 12 juni gaat muziektheaterproductie De Dronkemansopera in première  in de Ruïne van Brederode, Santpoort.

Lees meer...
 
Folkcorn speelt Incredible String Band op Woetstok

Als eerbetoon aan de poëtische en eigenzinnige folkgroep The Incredible String Band speelt Folkcorn nummers van deze groep op Woetstok, een evenement dat op 21 juni in Wageningen wordt gehouden als herinnering aan het legendarische Woodstockfestival uit 1969.

Lees meer...
 
Programma Boet'ndeure in Odoorn

Ook deze zomermaanden presenteert Boet'ndeure weer een reeks concerten in het bos bij Uitkijktoren Poolshoogte in Odoorn. Optredens zijn er vanaf 1 juni met onder meer de Paradise Mountain Boys, Heiko & Hendrik Ahrend, Red Herring, Tennessee Studs en Otto Groote Ensemble, zondag 29 juni is er een festival.

Lees meer...
 
Allan Taylor in Zaandam

Op zaterdag 24 mei om 20:15 uur speelt Allan Taylor bij Roots aan de Zaan in Serah Artisan, Dam 2, Zaandam.

Lees meer...
 
GUO-concertserie 2014/2015 in Oisterwijk

In de nieuwe reeks GUO-concerten van seizoen 2014-2015 in Oisterwijk staan optredens gepland van Coope Boyes Simpson (UK), Olla Vogala (B), Linde Nijland & Bert Ridderbos, Quatro Ventos, een Celtic Night met Fernhill, Lakhsmi en Carmina en tenslotte een pubgig van Toby (AUS).

Lees meer...
 
Nadara Gipsy Girls in Warnsveld en Zwaanshoek

Op zaterdagavond 24 mei om 20 uur strijken de Nadara Gipsy Girls, het eerste vrouwen-zigeunerorkest uit Roemenië,  neer in Warnsveld, op 29 mei doen zij Zwaanshoek aan.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

vr 01 aug: Dranouter (B)
Festival Dranouter
do 07 aug: Eindhoven
Parkfest
za 06 sept: Lambertschaag
The Oldtime Stringband
za 13 sept: Zaandam
Ad Vanderveen & The O'Neils
vr 26 sept: Venlo
Fairport Convention
za 27 sept: Zaandam
Fairport Convention (UITVERKOCHT!)
zo 28 sept: Scheemda
Fairport Convention
 
spacer