De Griekse gitarist en zanger Makis Seviloglou treedt op Koninginnedag samen met zijn band op in Ruurlo.

Op tournee in Nederland en België doet hij ook Ruurlo aan. Haast niet te geloven, maar toch waar. De Griekse componist, zanger en bouzoukispeler Makis Seviloglou en zijn band behoren tot het beste dat Griekenland op dit moment op muzikaal gebied te bieden heeft. In zijn melodieuze en harmonieuze muziek vol typische Griekse ritmes klinkt melancholie door, maar ook een relativerende kijk op herkenbare levens- en liefdesperikelen.

Op 30 april hoeft u alleen maar uw ogen dicht te doen en u waant zich in Griekenland. De vrolijke en soms toch melancholieke klanken brengen u in gedachten naar een zonnig terrasje van een klein restaurantje op een eiland in de Egeïsche zee of een terras van een kroegje in Athene. Genietend van een glas wijn of een koud biertje luister je naar muziek die je eigenlijk alleen in Griekenland hoort. Verrukkelijk om deze zanger met zijn typisch Griekse geluid in Ruurlo in levende lijve te zien en te horen.
Het concert op Koninginnedag wordt georganiseerd in samenwerking met de Oranjevereniging Ruurlo.

Makis Seviloglou is een bevlogen Griekse componist, zanger en bouzoukispeler. Hij brengt samen met zijn band in het theaterseizoen 2011-2012 zijn tweede avondvullende muziekprogramma’s getiteld ‘Anchors’. Het is tevens de titel van zijn recent in Nederland opgenomen cd-album; prachtige melancholieke, maar vaak ook swingende Griekse songs geschreven en vertolkt door de man die door velen gezien wordt als dè representant van de nieuwe generatie muzikanten en componisten uit Griekenland. Makis maakt voor Anchors gebruik van het beste uit de traditie van de Laika; traditionele Griekse muziek gemengd met moderne Westerse invloeden. Zijn composities zijn melodieus, harmonieus en dit alles gecombineerd met de zo typerende en spannende Griekse ritmes.

Zijn innemende podiumpresentatie (tekst en uitleg in het Engels) gecombineerd met Makis’ fenomenale begeleidingsband maakt Anchors tot een absolute aanrader voor elke [wereld]muziekliefhebber. Makis Seviloglou is tevens huiscomponist van Xaris Alexiou (‘De Stem van het Griekse lied’). In oktober 2010 was Makis met zijn voltallige band in Nederland voor een eerste serie zeer succesvolle concerten. Kort daarvoor verscheen zijn album Anchors wereldwijd bij Penguin Records/Coast to Coast. Onlangs werd Live in The Netherlands gepresenteerd, zijn eerste DVD. Makis is druk bezig met zijn 3e CD. Deze keer met muziek uit Grevena (Epiros), waar zijn roots liggen. Verwachte release: september 2012.

Kaarten in voorverkoop
Bestel uw kaarten op tijd. Laat u deze buitenkans om te genieten van echte Griekse muziek, gespeeld door echte Grieken, niet ontgaan. Het komt zelden voor dat een Griekse groep van wereldformaat naar Nederland komt. Laat staan dat dan Ruurlo op de agenda staat. Mogelijk treedt er ook nog een beroemde gastmuzikant op. Het wordt een heel gezellige en zeer sfeervolle avond, met het bekende glaasje oranjebitter ter gelegenheid van Koninginnedag.

Het is raadzaam uw plaatsen zeker te stellen door nu al uw kaarten te bestellen in de voorverkoop. De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. De voorverkoopkaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl, bij Alex Schoenmode, Dorpsstraat 21, Ruurlo, bij Groot Jebbink Bloemen, Dorpsstraat 57, Ruurlo en Masman Haarmode, Borculoseweg 2, Ruurlo. Voor zover er nog plaatsen vrij zijn, kunt u uw kaarten ook nog kopen op 30 april vanaf 19.30 uur aan de kassa in het Kulturhus. Maar dan betaalt u € 20,-.

Het concert begint om 20.15 uur in het Kulturhus, Nieuwe weg 1 in Ruurlo. Meer informatie is te vinden op www.kunstkringruurlo.nl.