Komende dinsdag, 15 mei 2012, eindigt het 11e Crossroads sessieseizoen met een optreden van het echtpaar Stacey Earle en Mark Stuart in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom.

ZUS VAN…
Stacey Earle (1960) is een Amerikaanse singer-songwriter. Zij is een zus van de beroemde alt-country muzikant Steve Earle en derhalve ook tante van diens zoon Justin Townes Earle. Stacey werd geboren in Lake Charles, Los Angeles, maar groeide op in San Antonio, Texas. Ze begon gitaar te spelen op de leeftijd van vijftien jaar. Op haar zeventiende trouwde ze en kreeg ze al vrij snel twee zonen. Aan haar huwelijk kwam in 1990 een einde. Stacey, toen net 30 jaar jong, besloot daarop om samen met haar zonen naar Nashville te verhuizen om bij broer Steve in te trekken en zich aan te sluiten bij diens band The Dukes. Daarin was ze achtergrondzangeres en gitariste. Stacey is onder meer te horen op Steve’s albums “The Hard Way”, “Shut Up And Die Like An Aviator” en “Trancedential Blues”. Ook ging ze in 1990 met Steve mee op wereldtournee. Na bijna anderhalf jaar touren keerde ze terug naar Nashville om daar een solocarrière te beginnen als country-folk singer-songwriter. In die periode vormde Stacey tevens haar eigen band die ze naar haar grootmoeder Jewel Earle noemde: “The Jewels”.

MARK
In 1992 ontmoette Stacey haar huidige man Mark Stuart tijdens een songwritersavond in Nashville TN. Ze wisten die avond direct dat ze voor elkaar bestemd moesten zijn. Stacey en Mark, die eveneens lid was “The Dukes” en van ‘The Jewels”, trouwden in 1993. Sindsdien zijn Stacey en Mark onafscheidelijk. Het echtpaar woont officieel in Ashland City TN, ten westen van Nashville, maar nu de kinderen inmiddels volwassen zijn, zijn ze het grootste deel van het jaar “On The Road”. Ze spelen regelmatig als duo, zowel op festivals, in clubs en tijdens huiskamerconcerten. Per jaar staan ze minstens 170 keer per jaar samen op de planken.
Samen maken ze prachtige country- folk en bluesmuziek met een magie die alleen in een lang en gelukkig verbond kan ontstaan. Twee stemmen, twee gitaren, aangevuld met grappige verhalen en mooie melodieën. Meer hebben zij niet nodig om het publiek een avond lang geboeid te houden. Onlangs is een nieuwe cd verschenen van Stacey en Mark (“Dedication”). Tijdens hun sessie bij Crossroads zullen de liedjes van die CD ongetwijfeld centraal staan tijdens hun show.

 

Dinsdag 15 mei 2012, Stacey Earle & Mark Stuart, in het Vestzaktheater achter café Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. De avond vangt aan om 20.15 uur en eindigt omstreeks 22.45 uur. Als altijd zijn de radio-opnames van Crossroads gratis toegankelijk. In de pauze wordt met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage.