Op zondag 20 mei presenteert de formatie Autumnsun hun nieuwe cd in de Cultuurboerderij in Westelbeers.

Autumnsun is een eigenzinnige new-folk band uit het zuiden van het Nederland. Zij hebben het afgelopen jaar een kleine vijftig live shows gespeeld in Nederlanden België (waaronder optredens op Folkwoods, Misty Fields in het Frits Philips muziekcentrum in Eindhoven), ze hebben live gespeeld in hun eigen expositietour op festivals, pop podia, cafés, huiskamers, galeries enz.

In mei 2012 brengt Autumnsun een nieuw album uit, wat zal worden geproduceerd door Ankie Keultjes (The Watchman, Folk Survival club, No Blues, enz.). Met als promotie een tour door Nederland, België en Duitsland. Autumnsun verraste menig new-folk liefhebber in 2006 met de LP Poemtree en in 2011 met de LP This Room & The Grey Streets. Deze LP is tevens het naslagwerk voor hun rondreizende expositietour: THIS ROOM.
Maar Autumnsun blijft vooral ook een band om live te zien. Met duidelijke roots in de Folk zijn invloeden van Nick Drake tot Bright Eyes, van Bob Dylan tot Ryan Adams te horen. Contrabas, viool, akoestische gitaar en een uitgeklede percussie set, aangevuld met zang en mondharmonica vormen de ingrediënten voor dit verrassende viertal. Ingetogen nummers, vertolkt door Martijn Kuijten en aangevuld met de mooi fragiel klinkende stem van Laury Achten worden aangevuld met meer up-tempo nummers, en gedurende de hele set weet dit viertal het publiek met regelmaat te verassen door de uitvoering van de nummers, welke alles behalve voorspelbaar en mainstream klinken.

Gastmuzikanten op de nieuwe cd zijn: Pieter Verkuylen Banjo & Dobro, Henk Verbeek Mandoline, Mark de Groot elektrisch gitaar en Jan Bakels accordeon & Hammond organ.

Zondag 20 mei 2012, Autumnsun in de Cultuurboerderij in Westelbeers, inkom 13.30 u, € 5,--
Zie ook: www.cultuurboerderij.nl.