Op zaterdag 2 juni 2012 viert de groep IDRIS het koperen jubileum in het CKE in Eindhoven.

Zaterdag 2 juni is het precies 12½ jaar geleden dat een aantal enthousiaste muzikanten voor het eerst bij elkaar kwam in een schuurtje in Veldhoven om een band te starten. Voormalig gitarist Kelly van der Heijden was eind 1999 geinspireerd geraakt door een optreden van Chris Hinze. En kijk eens wat daar 12½ jaar later van is gekomen!

In het huidige IDRIS zijn zangeressen Noor en Judith, bassist Endy en didgeridoospeler Roland er vanaf het eerste uur bij betrokken. Een paar jaar na het prille begin kwam violiste Cora de groep versterken en zo'n 7½ jaar geleden heeft drummer Marc de stokjes overgenomen van voormalig drummer Geert. De laatste wijziging vond zo'n half jaar geleden plaats: gitarist Rinie nam toen de gitaar over van Michiel, die een jaar of 6 daarvoor de gitaar van Kelly had overgenomen.

Om te vieren dat IDRIS nu al weer 12½ jaar mooie muziek maakt, en in die tijd ook 3 full-CD's en 1 EP zijn uitgebracht, geeft IDRIS op zaterdag 2 juni van 15:00 tot 17:00u een jubileumoptreden in het CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven (vlak bij het station). Bij dat optreden zullen ook Kelly en Geert, leden van het eerste uur, mee komen spelen. 

IDRIS viert het jubileum in het CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. De deuren gaan rond 14:30 open. Om 15:00 begint het optreden. Entree is gratis, maar reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gewenst, want vol = vol.

Locatie: CKE
Adres: Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW  Eindhoven
Aanvang: 15:00 (deuren open ca. 14:30)
Einde: 17:00u
Entree: Gratis (er staat een pet bij het podium voor als u toch iets wilt geven voor het feestje )

Wie is IDRIS
De zeven muzikanten van IDRIS zou je niet zo direct bij elkaar verwachten. De combinatie van didgeridoo, viool en fluit ligt bijvoorbeeld niet echt voor de hand. Behalve een niet alledaagse bezetting hebben de leden van IDRIS ook een uiteenlopende muzikale achtergrond, van klassiek gitarist tot drum 'n bass adept. De verbindende factor is de muzikale chemie. IDRIS brengt een verrassende combinatie van stijlen, variërend van pop tot folk en van gipsy tot funk. IDRIS verpakt emotie in breekbare songs of uptempo grooves, met meerstemmige zang die je bij de keel grijpt, met melancholische vioolpartijen, of met stoere fluitsolo's.

De titelloze CD die vorig jaar is uitgebracht onder het Silvox label is in feite het derde album van de band maar de eerste onder haar nieuwe naam. IDRIS heeft al in veel theaters, popzalen en festivals door heel Nederland gestaan. De optredens zijn altijd energiek en sprankelend en precies die sprankeling hoor je terug op de CD. Met haar naamsverandering heeft IDRIS ook een andere muzikale richting gekozen Nog steeds hoor je folk invloeden maar nu meer als accent in plaats van als kapstok. Er is meer ruimte voor experiment en andere stijlen.

IDRIS zingt over van alles en nog wat: over het haastige leven en het broeikaseffect, over de liefde van je leven die je vond toen je nog kind was maar te klein om dat te beseffen. Ze zingt over krachtige vrouwen vermomd als stenen en over vogels met existentiële angst. Omdat IDRIS meerdere tekstschrijvers heeft is de inhoud van de songs ook divers. Het ene moment herken je het geluk en de melancholie van iemand lief hebben, het andere waan je je een reiziger in een feeërieke wereld. De heldere stem van leadzangeres Noor brengt de teksten van IDRIS tot leven en de twee- of driestemmige stukken met Judith en Marc geven de songs een extra gelaagdheid.

Meer informatie: www.idrismuziek.nl