De Schotse band Rallion komt dit weekend voor 2 optredens naar Nederland, op zaterdag 19 mei spelen ze in Westerbork, zondag 20 mei doet de band Keltfest aan.

Rallion is een eigentijdse Schotse folkgroep uit Glasgow en Perthshire. De drie bandleden brengen een breed scala aan muzikale invloeden samen in hun krachtige, overtuigende muziek. Hun unieke sound wordt gevormd door het krachtige vioolspel van Fiona Cuthill, de karakteristieke stem van Marieke McBean en het virtuoze spel van Steve Lawrence. In 2006 brachten zij hun eerste album uit genaamd For now-one and everyone, later volgde One for sorrow in 2009. In Schotland krijgt deze band lovende kritieken, maar ook in andere delen van de wereld waaronder Canada & Italië weten ze de band te waarderen.
Zaterdag 19 mei 2012 komt Rallion naar Queno Healthclub Westerbork (Kaartverkoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), zondag 20 mei staan ze op Keltfest (http://keltfest.nl). Voor wie de band nog niet kent is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Schotse folkmuziek. Voor wie de band van Marieke McBean wel kent een gelegenheid om opnieuw te genieten van de mooie klanken van Rallion.

De bezetting:
Marieke McBean: is afkomstig uit Nederland en vertrok in 2001 naar Schotland vanwege haar liefde voor de traditionele Schotse muziek (zang, gitaar en bodhran)
Fiona Cuthill: geboren en getogen in Glasgow. Ze heeft een klassikale opleiding en studeerde enkele traditionele stijelen en speelde in verschillende folkbands.
Stevie Lawrence: speelde jarenlang bij de Schotse topband Iron Horse. (gitaar en bouzouki)


Zie ook: www.rallion.co.uk, of als je een Facebook-account hebt: www.facebook.com/rallionmusic.