Het seizoen 2011-2012 van Folk in de Wâlden in Oentsjerk wordt morgen, dinsdag 5 juni, spectaculair afgesloten met de opmerkelijke Amerikaanse folk / singer-songwriter groep Girlyman.

De muziek van Girlyman wordt wel omschreven als 'harmony extravaganza'. De titelsong van hun nieuwe, vijfde album 'Supernova' is geschreven toen bandlid Doris Muramatsu met leukemie in het ziekenhuis lag in 2010. "It wasn't written about me, but it helped me to get through that time". Gelukkig is ze er nu weer bovenop en tourt de groep door Europa. Samen met Nate Borofski en Tylan Greenstein is zij al vanaf het begin in 2005 bij de groep betrokken. Doris en Ty kwamen van de groep 'The Garden Verge' en Nate was zelf een gelauwerd singer-songwriter. De groep is nu versterkt met de vroegere Po' Girl-drummer en vriendin van Doris JJ Jones. De band en individuele leden wonnen vele prijzen in de U.S.A. zoals de Outmusic Awards en de Boston Music Award. Girlyman omschrijft hun muziek zelf als "harmony-driven gender pop".

dinsdag 5 juni 2012, Girlyman - Stania State Oentsjerk - aanvang 20.30 u. - entree € 15,00 - reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2562736.

kijk ook eens op: www.folkindewalden.nl