Van 26 juli t/m 1 augustus is Otis Gibbs in Nederland voor een tour. Hij doet achtereenvolgens Veenhuizen, Kerk-Avezaath (Tiel), Otterlo, Amsterdam en het eiland Tiengemeten  aan.

Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg, die een enorm fan van hem is. Nadat hij Otis Gibbs op een Amerikaans festival zag optreden, vroeg hij hem direct mee op een uitgebreide tour langs grote theaters in de UK en Ierland. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich, niet alleen vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere en vaak ook hilarische verhalen die hij tussendoor vertelt. Otis Gibbs is wat je noemt een meester verhalenverteller. Zowel zijn laatste album Joe Hill’s Ashes als zijn nieuwe cd Harder Than Hammered Hell behaalde de nummer 1 positie in de Euro Americana Chart en ontvingen overal zeer lovende recensies.

"een linkse activist met een goed verhaal en prachtige muzikale omlijsting" Mart Smeets, VARA gids

"Big Whiskers is visserslatijn in de Johnny Cash-gallop, Don’t Worry Kid is hartbrekend, Blues For Mackensie is een bitterzoet ironisch statement over graaiende bankiers en Otis Gibbs is de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft". Herman v/d Horst, Lust For Life

Video: Otis Gibbs – Detroit Steel
Video: Otis Gibbs – Made To Break

Tourdata juli/augustus 2012:

donderdag 26 juli Coco Maria in Veenhuizen
(aanvang om 20.00 uur, entree € 15,00 )

vrijdag 27 juli Landgoed Thedinghsweert, Kerk-Avezaath (Tiel)
(aanvang om 20.30 uur, entree € 15,00 )

zaterdag 28 juli Zwoele Zomer @ Kröller-Müller Museum, Otterlo
(15:00-20.30 uur, entree € 16,40 inclusief toegang museum )

dinsdag 31 juli Amsterdam Tattoo Museum, Amsterdam
(aanvang om 20.30 uur, entree € 14,50 )

woensdag 01 augustus Herberg Tiengemeten, Tiengemeten (Zuid-Beijerland)
(aanvang om 20.00 uur, entree € 17,50 – ook optioneel mogelijk met overtocht en/of barbecue en/of overnachting )