Op vrijdag 6 juli treedt de Baskische folkgroep Korrontzi op bij Folkclub Twente in Boekelo.

In 2004 kwamen een aantal Baskische muzikanten bij elkaar om de muziek uit hun regio een nieuwe impuls te geven. Ze beperkten zich echter niet tot de Baskische traditionele muziek, maar integreerden ook moderne invloeden in hun repertoire. Hun eerste album, Nubenegra, werd in 2006 uitgebracht en in de volgende jaren won de groep diverse prijzen en volgden er meer cd's.

Korrontzi is een band die geweldig klinkt op cd maar die bij een optreden pas helemaal tot zijn recht komt. Om het geheel compleet te maken treden bij hun optredens ook ‘dantzaris‘ op, tradionele Baskische dansers. Korrontzi en Oinkari, een dansgroep, stonden een keer toevallig samen op het podium en ontdekten de chemie die tot stand kwam tussen de muzikanten en de dansers. De samenwerking tussen de twee groepen zorgt sindsdien voor een sprankelend totaalspektakel. In Folkclub Twente zullen twee leden van deze dansgroep van de partij zijn.

De bezetting is:
Agus Barandiaran: diatonische accordeon, zang
Iker Lope de Bergara: alboka, albokotea (baskische klarinetten), fluiten, dwarsfluit, tambourine, txistu (Baskische fluit), zang
Ander Hurtado de Saratxo: drum, percussie, marimba, vibrafoon
Kike Mora: bas
Alberto Rodríguez: akoestische gitaar, mandoline, chorus

Wanneer: vrijdag 6 juli 2012 om 20.30 uur
Waar: De Buren, Beckumerstraat 2, Boekelo
Entree: Volwassenen: 13 Euro; donateurs en studenten: 10 euro
Jeugd tot 18 jaar: 6,50 Euro, kinderen t/m 12 jaar: gratis
Reserveren kan via de website www.folkclub.nl of telefonisch: 053-4766283 of 053-45383334 (na 18.00 uur)