Op 3 augustus, na afloop van het concert van de Amerikaanse singer-songwriter Donavon Frankenreiter, zal de Canadese folkgroep The Wilderness Of Manitoba een concert geven in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam.

Toen de Canadese muzikanten Stefan Banjevic en Melissa Dalton op een huisfeestje werden gevraagd om samen wat liedjes te spelen, had niemand kunnen weten dat die avond The Wilderness of Manitoba werd geboren. Vanuit vriendschap, toeval, maar vooral plezier werd de band tijdens hun eerste show opgericht. Kort daarna werd het gezelschap uitgebreid tot vier muzikanten, die stuk voor stuk als songwriters en vocalisten hun rol vervulden. Het resultaat is een verzameling doordachte, intelligente folkliedjes die naar eigen zeggen beïnvloed zijn door 60’s popmuziek en 70’s rock, van Fleetwood Mac tot Crosby, Stills & Nash.

The Wilderness of Manitoba
Het gezelschap uit Toronto is gewapend met een breed en bijzonder instrumentarium waaronder de ukelele, banjo, lap steel en zingend glas, maar ook met cello, gitaar en piano. De folk liedjes – die hierdoor een magisch karakter en geheel eigen geluid hebben gekregen – zijn lieflijk en rustig en met veel gevoel gebracht. In de muziek komt veel intensiteit vrij, mede dankzij de geslaagde en sterke, af en toe hypnotiserende en pastorale man-vrouwsamenzang, die doet denken aan bands als Fleet Foxes en Kings Of Convenience. Een voorproefje vind je hier.

Vrijdag 3 augustus 2012, The Wilderness of Manitoba, in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam. Aanvang 22:30 uur, zaal open 22:00 uur. Entree €7,50 excl. lidmaatschap (€3,50 p.m. / €25,- p.j.)