Op initiatief van singer-songwriters Edo Donkers, Marijn Wijnands en Eric Devries komt er in Amsterdam een Americana-podium, twee keer per maand op woensdagavond. De eerste hoofdact op 10 oktober is het duo Tim Grimm en Jann Lucas.

Edo Donkers' nieuwsbrief meldt enthousiast:

Nieuw Amsterdams Americana Podium ?Songlines at Zeppos? opent op 10 oktober
Op woensdagavond 10 oktober aanstaande is het zo ver: Songlines at Zeppos gaat van start! Edo en collega-songwriters Marijn Wijnands en Eric Devries zijn de initiatiefnemers. Op woensdagavond - tweemaal in de maand - zullen de Songlines concerten plaatsvinden, in de gezellige bovenzaal van Kapitein Zeppos in het steegje Gebed Zonder End, vlakbij De Nes. Americana in hartje Amsterdam dus!!!

Songlines at Zeppos heeft twee grote inspiratiebronnen. Ten eerste Amerikaanse podia als ?The Troubadour? nabij Los Angeles, en ?The Bitter End? en coffeehouse ?The Gaslight? in New York. In zulke intieme, akoestische settings verfijnden groten als Bob Dylan, James Taylor, Van Morrison en Joni Mitchell hun ambacht. Plaatsen waar de gemoedelijke levendigheid van een café en de aandacht van een theatersetting samenvloeien. De naam Songlines reflecteert een tweede inspiratiebron: het geweldige boek van Canadees schrijver Bruce Chatwin. Songlines is een boek over Australische Aboriginals, die liederen zongen over alles wat hun pad kruiste. Ze bezongen hun wereld naar elkaar, nog voordat ze een spreektaal ontwikkelden. De Songlines at Zeppos woensdagavond wil ook songlines kweken: tussen Amerika en ons land, tussen performer en publiek.
Edo, Eric en Marijn zullen de Songlines avonden ?hosten?: zij warmen de zaal op met een korte set en presenteren de hoofdact. Eric heeft met dit concept al twee prachtige podia weten op te zetten in de lage landen: Ramble On Tuesday in Nijmegen en in de Kargadoor in Utrecht.

Tim Grimm uit Indiana eerste hoofdact Songlines At Zeppos
Songlines zal op de 10e oktober van start gaan met een songwriter en storyteller van formaat: Tim Grimm en zijn mede muzikant en vrouw Jann Lucas. Tim is vaak vergeleken met Johnny Cash, Woody Guthrie en Bruce Springsteen (zoals hij klonk op het akoestische Nebraska). Tim?s songs zijn warm en intiem, vol details over een levenswijze die aan het verdwijnen is. Zijn recente albums ?Holding Up The World?, ?Farm Songs? en ?Wilderness Songs And Bad Man Ballads? pronkten allen in de Americana en Folk Charts en kregen jubelende recensies. Edo trad in Columbus, Indiana op tijdens een door Tim gehost concert, en samen verzorgden zij al een zeer geslaagd duo concert bij Peticantus in Hoorn. Een mooiere opening kan Songlines at Zeppos en de bezoeker zich absoluut niet wensen! So come on out and support the first dedicated Americana stage in Mokum City!

Voorlopig kun je voor meer informatie terecht op de site van Edo en kaarten á 10 euro zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aan een eigen website van Songlines (en aanpassing van de Zeppos site) wordt momenteel nog gesleuteld, daarover binnenkort meer.