Op zondag 16 september is in Utrecht het openingsconcert van al weer het derde seizoen Op Schoot Concerten met twee bijzondere dames: Kirsty McGee (GB) en Myshkin (USA). Folk, Franse chanson, jazz, swing en mountain music: Kirsty McGee heeft het allemaal. Haar unieke geluid kent vele invloeden en dit in een hokje plaatsen zou een belediging zijn voor de vele talenten waarmee deze excentrieke zangeres en songwriter al zo’n twaalf jaar aan de weg timmert. Ze bracht maar liefst vijftien sublieme albums uit. Op Schoot wordt ze bijgestaan door Myshkin, een talentvolle singer-songwriter uit Portland, Oregon met een werkelijk betoverende stem. Haar stijl is een mix van o.a. folk noir, gypsy swing, tango tronic.

Kirsty McGee is een van de meest gerespecteerde Engelse singer-songwriters van haar generatie. Haar maatschappij-kritische visie en haar emotionele bewogenheid worden onderbouwd en versterkt door haar excentrieke manier van leven. Onafhankelijk, kritisch en van hand in de tand levend begon zij liedjes te schrijven in een hut aan het strand van Cornwall, nadat zij al haar bezittingen had verkocht. Ze ziet er niet doorsnee uit en zo klinkt ze ook niet. Ze kan met haar stem de ontspannen sfeer oproepen van een nachtclub, maar ze kan ook doordringen tot diep in je vezels. Men zal zeker geboeid raken door de krachtige stem van McGee, de mooie intiem gezongen songs en haar sterke spel op gitaar.

In 2002 debuteerde deze Engelse singer-songwriter met het album ‘Honeysuckle’ en werd ze genomineerd voor een BBC Radio 2 Folk Award als beste nieuwkomer. Dit leverde haar een support voor Susanne Vega op en al snel ontstond er een samenwerking tussen het talent uit Manchester en UK’s finest producer John Wood (Nick Drake, Fairport Convention).

Acht jaar, vier albums, twee e.p.’s en een hoop tours in binnen- en buitenland later kwam McGee in 2010 alweer met een nieuw album getiteld No. 5, - uitgebracht via haar eigen label Hobopop Recordings. Een live album (waar McGee begeleid wordt door haar band The Hobopop Collective, bestaande uit muzikanten uit de Engelse jazz, indie, rock, folk en zelfs klassieke kringen) waarop haar kwaliteiten goed te horen vallen.
In 2010 tourde McGee nog als duo met multi-instrumentalist en producer Mat Martin door Nederland en België en betoverde de luisteraar met haar melodieuze, breekbare ballades en uptempo songs.

2011 was echt een topjaar: het Nederlandse label AGMusic (onder de vlag van V2) zag haar spelen en besloot haar cd's ook in de Benelux uit te brengen. In 2011 verscheen de CD 'the Kansas Sessions' samen met No. 5 als special bonus en zal het promotiecircus losbarsten onder de betrouwbare leiding van AG Music & V2 records Benelux.

Hier wat voorproefjes:
Filmpje 1 (Kirsty McGee)
Filmpje 2 (Myshkin)

Meer info Kirsty McGee: www.kirstymcgee.com
Meer info Myshkin: www.myshkinsrubywarblers.com

Huiskameroptreden
Op Schoot bij: Kirsty McGee (GB) & Myshkin (USA)
zondagmiddag 16 september 2012

Het optreden vindt plaats in een huiskamer in de Utrechtse wijk Lunetten en begint om 16.00 uur (tot rond 18.00 uur). Let op: aanvangstijd is anders dan gebruikelijk (dus niet om 15.00 uur!). De kosten bedragen € 10,- (inclusief biologische koffie en thee). Je kunt reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld je naam, telefoonnummer en met hoeveel personen je komt (+ de namen van de andere bezoekers). Na aanmelding krijg je per mail de definitieve locatie / route toegestuurd.

Op Schoot Concerten programmeert kwaliteitsmuziek in Utrechtse huiskamers.
Genre: singer-songwriter / folk / indie / americana / acoustisch.
In alle kleinschaligheid kan je genieten van een aantal mooie muzikale middagen in een intieme en sfeervolle luistersetting.

Voor de rest van het programma en meer informatie zie www.opschootconcerten.nl