Morgen, 6 september 2012, begint op het Pandora Podium in Wahlwiller de Nederlandse tour van de Schotse band Rallion. Daarna zijn ze o.a te zien bij Folkclub Twente, Sterrenfestival in Dwingelo en de Irish Cottage in Oude Niedorp.

Rallion is een eigentijdse Schotse folkgroep uit Glasgow en Perthshire. De drie bandleden brengen een breed scala aan muzikale invloeden samen in hun krachtige, overtuigende muziek. Hun unieke sound wordt gevormd door het krachtige vioolspel van Fiona Cuthill, de karakteristieke stem van Marieke McBean en het virtuoze spel van Steve Lawrence. In 2006 brachten zij hun eerste album uit genaamd For now-one and everyone, later volgde One for sorrow in 2009. In Schotland krijgt deze band lovende kritieken, maar ook in andere delen van de wereld waaronder Canada & Italië weten ze de band te waarderen.

De bezetting:
Marieke McBean: is afkomstig uit Nederland en vertrok in 2001 naar Schotland vanwege haar liefde voor de traditionele Schotse muziek (zang, gitaar en bodhran)
Fiona Cuthill: geboren en getogen in Glasgow. Ze heeft een klassikale opleiding en studeerde enkele traditionele stijelen en speelde in verschillende folkbands.
Stevie Lawrence: speelde jarenlang bij de Schotse topband Iron Horse. (gitaar en bouzouki)

Tourdata:
donderdag 6 september 2012 - Pandora Podium, Wahlwiller,
vrijdag 7 september 2012 - Folk Club Twente, Boekelo
zaterdag 8 september 2012 - Sterrenfestival, Dwingeloo (middag)
zaterdag 8 september 2012 - The Irish Cottage, Oude Niedorp (avond)
zondag 9 september 2012 - Stichting Boet'n Deure, in staatsbos van Odoorn

Zie ook: www.rallion.co.uk, of als je een Facebook-account hebt: www.facebook.com/rallionmusic.