Wegens gezondheidsproblemen moet Eliza Carthy (UK) al haar concerten van dit najaar annuleren. Voor concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk betekent dit dat haar openingsconcert van GUO-serie 2012/2013 met Eliza Carthy Band op zaterdag 6 oktober in Den Boogaard Moergestel komt te vervallen.  In een bericht aan GUO maakte Eliza Carthy bekend dat ze wegens stemproblemen en astmatische aanvallen volstrekt rust moet houden. Onderzocht wordt of een medische ingreep noodzakelijk is. Als dochter van Norma Waterson en Martin Carthy is Eliza Carthy (zang, fiddle, gitaar) een telg uit de beroemde Britse muzikantendynastie Waterson:Carthy. Ze staat bekend als vernieuwer in de eigentijdse Britse folkscene, is regelmatig headliner op internationale festivals en meervoudig winnaar van muziekprijzen, waaronder enkele prestigieuze BBC-awards.   

Bezoekers die voor dit  GUO-concert al tickets reserveerden, krijgen persoonlijk bericht van Theaters Oisterwijk – Moergestel die voor GUO de ticketing uitvoeren. Het openingsconcert van GUO-serie 2012/2013 schuift nu door naar zaterdag 3 november. Dan geeft de Ierse singer-songwriter en snarenvirtuoos Andy Irvine bij GUO in Den Boogaard Moergestel zijn enige concert in Nederland tijdens zijn Europese najaarstournee. Voor dit GUO-concert is de voorverkoop al in volle gang.

De website www.guo.inoisterwijk.nl geeft meer informatie over GUO-concertserie 2012/2013, ticketreserveringen, kortingsregelingen, gratis toegang voor kinderen, lidmaatschap van de ‘Vrienden van GUO’ en een gratis abonnement op de maandelijkse digitale GUO-Nieuwsbrief.