Dan Stuart (met Chuck Prophet het gezicht van de legendarische band Green on Red) komt vrijdag 14 september naar Roepaen in Ottersum, support is Doug Paisley.

Doug Paisley is een songwriter en een performer uit Toronto, Canada. Zijn tweede album 'Constant Companion'  is nog maar net uit, maar heeft nu al hele lovende reacties in Rolling Stone en de New Yorker.  Verstilde, hypnotiserende folk. Denk aan Bonnie 'Prince' Billy, Damien Jurado en Leonard Cohen.

De Amerikaanse muzikant Dan Stuart is vooral bekend als frontman en zanger van Green On Red, een alt-country en post-punk band uit de jaren tachtig. Ook Chuck Prophet zat in deze invloedrijke groep, waar bands als Calexico, Wilco en Ryan Adams goed naar hebben geluisterd. The Manic Street Preachers kozen de liedjes van Dan Stuart zelfs meerdere malen uit om live uit te voeren tijdens optredens. Eind vorig jaar bracht Stuart een EP uit met vier nummers, als introductie op de eerste soloplaat die later dit jaar zal worden uitgebracht. Het album gaat de titel ‘The Deliverance of Marlowe Billings’ dragen en zal volgens diverse bronnen, waaronder Dan ‘Marlowe Billings’ Stuart zelf, een verrassend nieuw geluid bevatten. Het voorprogramma wordt verzorgd door Sacri Cuori, die ook mee werkte op het nieuwe album. De geweldige Italiaanse band Sacri Cuori waren eerder als support en begeleider van Richard Buckner in Roepaen te zien.

vrijdag 14 september 2012 Dan Stuart and Sacri Cuori, Doug Paisley Roepaen Podium in Ottersum. Meer info en tickets: www.roepaen.com.