Komende dinsdag, 18 september, start een nieuw seizoen concerten bij Crossroads in Bergen op Zoom. Danny Schmidt & Carrie Elkin trappen af, in de weken daarna staan o.a. Drew Landry, Heather Myles en Gregory Page op het programma.

In de afgelopen maanden heeft de redactie van Crossroads, het rootsmuziekprogramma van Zuidwest FM, niet alleen van haar vakantie genoten, de medewerkers hebben ook kans gezien een programma voor het nieuwe seizoen samen te stellen dat de eigen verwachtingen overtreft. De redactie presenteert dan ook met  trots het schema van sessies in het eerste deel van het seizoen.
Het programma voor de eerste helft van het nieuwe seizoen 2012/2013 ziet er als volgt uit:

Dinsdag 18 september: Danny Schmidt & Carrie Elkin (USA)
Amerikaans echtpaar dat tot heden alleen solo (folk)albums maakte maar dat zich nu, onder het motto “Two Great Artists --- One Great Night” -- ook op de bühne verbonden heeft.

Dinsdag 9 oktober: The Greater Good (entree 10 euro)
Eugene Ruffolo (USA), Shane Alexander (USA) en Dennis Kolen (NL).
Bijzondere combinatie van 2 Amerikaanse en 1 Nederlandse singer/songwriter dat met prachtige harmony vocals de tijden van Crosby, Stills & Nash doet herleven.

Donderdag 18 oktober: Drew Landry (USA) en JD Fox feat. Richard van Bergen (BE/NL)
De uit de Cajunhoek van Louisiana afkomstige Drew Landry geeft in zijn liedjes een therapeutische stem aan een van de historisch meest rechtelozen delen van het Amerikaanse landschap. De Belg Jan de Vos (aka JD Fox) brengt in samenwerking met de van Shiner Twins bekend meestergitarist Richard van Bergen een eerbetoon aan zijn held Spooner Oldham.

Donderdag 1 november: Heather Myles (USA) & Cash On Delivery (NL)
(entree 12,50 euro)
Opnieuw een bijzonder internationaal samenwerkingsverband. De one and only Queen of the Honky Tonk wordt begeleid door Neerlands beste countryformatie, Cash On Delivery, de band waarmee Ilse DeLange groot werd voordat ze solo verder ging.

Donderdag 29 november: Guy Davis (USA)
Inmiddels 60-jarige "Renaissance Bluesman", met 14 soloalbums op zak, die samen met een generatiegenoot als Eric Bibb de nalatenschap van bluesiconen als Son House, Leadbelly, Sonny Terry & Brownie McGhee en The Reverend Gary Davis in leven houdt. Normaal alleen te zien in de grote zalen in Nederland maar nu voor één keer aan het werk te zien bij Crossroads in Bergen op Zoom. Unieke kans!

Maandag 10 december: Gregory Page Trio (USA)
Deze in Engeland geboren zoon van Armeens/Ierse (muzikale) ouders, studeerde klassieke gitaar, compositie en muziekleer in Londen voordat hij zich in Amerika vestigde. Hij beschikt over een stem die doet denken aan Chet Baker, en zijn moderne mengeling van jazz, jaren ’20 muziek en een flinke dosis folk, bevat steeds een zweem van melancholie, zonder dat je er verdrietig van wordt.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom ook komend seizoen weer het vertrouwde "thuishonk" zal zijn van Crossroads.  De vertrouwde formule (gratis entree & een rondgang met de pet voor een vrijwillige bijdrage) is in het gros van de gevallen komend seizoen gehandhaafd.

 

Zie ook: www.crossroadsradio.nl.