De Nicolaes kerk in Swichum (onder de rook van Leeuwarden nabij Goutum en Wirdum) biedt op zondagmiddag 30 september onderdak aan twee opvallende exponenten van het vaderlandse singer-songwriters gilde: Annemarieke Coenders & Wim Sebo en Sido Martens.

Prettig prikkelende luistermuziek voor liefhebbers van eigenzinnige folk, americana en indie-pop. Zo omschrijft Annemarieke Coenders de muziek die ze samen met drummer en soundscape architect Wim Sebo maakt. Coenders zat tot 2007 in het het ook internationaal hoog aangeschreven zangduo Ygdrassil. In 2010 verscheen Go, het eerste album van het duo Coenders & Sebo met 15 sfeervolle en intieme songs. Live een intrigerende combinatie van pakkende zang, gitaar en inventief drumwerk.
Dat Sido Martens veel meer deed en doet dan ooit met folkrockgroep Fungus te gaan Kaap'ren Varen blijkt wel uit zijn niet aflatende productie. Tegen de stroom in roeien heeft ie zo'n beetje tot kunst verheven zonder er een kunstje van te maken. Donkere tinten, milde spot en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens liedjes waarin hij muzikaal tussen folk en jazz, tussen pop en luisterlied laveert. Sober, intiem en integer, zonder opsmuk of tralala.

Waar: Nicolaes kerk in Swichum
Wanneer: zondag 30 september 2012
Hoe laat: zaal open 14.30; aanvang: 15.00 uur; einde: 17.00 uur
Kosten: € 7,50 p.p.
info & reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.