Op donderdag 27 september is in de Oosterpoort in Groningen een concert van Pure Irish Drops, met Kevin Crawford, Damien Mullane en Colin Farrell.

In het project Pure Irish Drops is het thema dit jaar "Irish musicians in & from England".
En ook nu weer komen er drie geweldige Ierse muzikanten naar Groningen die je zowel afzonderlijk als met zijn drieën hoort. In Pure Irish Drops beleef je zoals gebruikelijk Ierse muziek in zijn meest pure vorm, zonder opsmuk en van heel dichtbij.....!

Kevin Crawford - fluit, whistle en bodhran
Hoewel hij afkomstig is uit Birmingham, ontwikkelde Kevin in zijn eerste muzikale jaren een warme belangstelling voor de muziektraditie van county Clare in het westen van Ierland. Hij speelde daar met diverse groepen zoals ‘Moving Cloud ‘en met bekende muzikanten als Joe Derrane en Sean Tyrell.
We kennen hem nu vooral als de fluitspeler van de veelgeprezen Ierse band “Lunasá”.

Damien Mullane - trekharmonica
Trekharmonica-virtuoos Damien Mullane werd weliswaar geboren in Ierland maar groeide op in Londen. Daar ontwikkelde hij zich in de Ierse scene tot een fenomenale trekharmonicaspeler of zoals de Ieren dat noemen ‘boxplayer’. Hij speelde met Frankie Gavin in De Dannan en toerde met bands all over the World.

Colin Farrell - fiddle
Hij is afkomstig uit een muzikale familie in Manchester. Al op jonge leeftijd kreeg hij belangstelling voor de Ierse fiddle. Hij speelde o.a. met Michael McGoldrick en met de groepen Grada en Ceile.

 

concert Pure Irish Drops
datum   donderdag 27 september 2012
plaats    De Oosterpoort in Groningen
aanvang 20.15
entree    € 15,13