In de Amer te Amen is voor elke muziekliefhebber iets te genieten van 5 t/m 7 oktober. Op vrijdag is er Stephen Simmons, zaterdag Patrick Sweaney en op zondag Anne Soldaat. Vrijdag 5 oktober 2012, 20 uur speelt Stephen Simmons (VS) in de Amer. Simmons groeide op in een zwaar religieus plattelandsdorpje in Tennessee. Deze Smalltownboy trok al snel naar het grote Nashville. Zijn conservatief christelijke opvoeding en de lokroep naar het leven van de nachtuilen, drankorgels en andere zondaars zijn tekstueel gezien zijn grootste bron van inspiratie. Hij is geen alternatieve neo-folkie geworden. Simmons  zit veel meer op dezelfde intense lijn als Steve Earle en Townes Van Zandt en soms op die van Van Morrison. Hij is: “… a Bible Belt barstool philosopher singing of sin and redemption. Intelligent, intense, and easy to like….”

Zaterdag 6 oktober 2012, 20 uur is Patrick Sweaney uit Ohio Amerika met zijn rootspop in de Amer. Zijn liedjes zitten vol met blues- en soulinvloeden, met gitaarspel dat klinkt naar de legendarische Eddie Hinton. Zijn stem wordt soms vergeleken met die van Ray Charles. Sweany is een swingende, rockende witte soulman. Op zijn laatste cd ‘That Old Southern Drag’, opgenomen in zijn woonplaats Nashville is het rootsy karakter van zijn muziek nog sterker geworden, net als het soulgehalte. In combinatie met de liedjes is het eindresultaat onweerstaanbaar. Sweany gaat de concurrentie aan met John Mellencamp en Dan Auerbach’s Black Keys.

Zondag 7 oktober 2012, 14.00 uur voorprogramma 13.15 uur is Anne Soldaat, een singer-songwriter en gitarist, paraat in de Amer. Tot 2004 zat hij in de band Daryll-Ann. Daarna was hij frontman van Do the Undo. Hij speelt in de live band van Tim Knol. Ook was hij coach van GEM. In 2009 bracht hij een solo album uit 'In Another Life'. Deze kwam tot stand in samenwerking met Jason Falkner, die op zijn beurt muziek maakte voor Paul McCartney, Air en Beck. Anne schreef en speelde mee in 'Zout', een productie van "Conny Jansen danst". Ook zijn nieuwste soloplaat werd opgenomen in Los Angeles samen met Falkner. In vergelijking met zijn vorige album durft Anne meer te experimenteren met geluid en structuur, hij probeert vooral een sfeer neer te zetten in plaats van complexe songteksten. Door zijn sterke drive en vakmanschap groeit hij nog altijd en weet hij zijn grenzen te verleggen

Reserveren via: 06 83 22 56 80