Op zaterdag 3 november organiseert de Stichting Folk Groningen een Hongaarse Dag in Thesinge, met workshops Hongaarse Muziek en een optreden van Békés Banda.

Gebeuren concert door Békés Banda
Datum zaterdag 3 november 2012
Locatie   dorpshuis  het Trefpunt
Kerkstraat 5 in Thesinge
Aanvang concert 20.30 uur
Entree  € 15,00

Békés Banda
In het verre oosten van Hongarije ligt het dorp Békéscsaba en uit dat dorp komt de groep Békés Banda. Deze dorpsband speelt opwindende en energieke dansmuziek met daarin een hoofdrol voor het voor Hongaarse muziek zo unieke stuwende en slepende samenspel tussen viool en de begeleidende contra(viool).
Om te laten zien wat voor een impact dat heeft op dansen en dansers hebben ze er gelijk maar twee meegenomen zodat je kunt zien hoe dat gaat. En, misschien kun je zelf de dansvloer op stappen want na het luisterconcert is er tijd voor een  Hongaars danshuis waarbij publiek, dansers en muzikanten samen een feestje gaan vieren!
De band bestaat uit:

Sándor Barbócz viool
Dániel Lipták viool
Gábor Nagy contra-viool (bracs), doedelzakken
András Csepregi contra bas
En dansers
Zoltán Patyi en Erika Patyi

Workshops Hongaarse muziek met Békés Banda
Tijden 10.00 – 16.30 met een lunchpauze
Locatie  dorpshuis het Trefpunt
Kerkstraat 5 in Thesinge
Deelnamekosten  € 27,50 workshop /€ 35,00 workshop + concert/ € 50,00 workshop + concert + diner

Info
Speel je zelf viool (of contra) en heb je altijd al eens Hongaars willen (leren) spelen of doe je dat al en wil je bij leren,dan ben je welkom op de workshop die de violisten overdag geven in het dorpshuis van Thesinge.  Het zijn namelijk niet alleen ervaren spelers, maar ook ervaren docenten die hun kennis en ervaring graag willen delen en dat is natuurlijk goed om te weten!  Bij voldoende belangstelling  kunnen we meer dan één groep maken zodat elke deelnemer  persoonlijke aandacht krijgt. Overigens is er bij voldoende belangstelling ook de mogelijkheid voor een dansworkshop!

Zie ook: www.folkgroningen.nl