De Ierse singer-songwriter Andy Irvine is op zaterdag 3 november te gast bij GUO in Moergestel (met als voorprogramma Duke Special). Omdat het optreden met Rens van der Zalm op 6 november in Rotterdam al snel was uitverkocht is daar een extra concert ingelast op maandag 5 november.

Andy Irvine
Zaterdag 3 november 2012, Den Boogaard Moergestel, GUO-concert Andy Irvine met voorprogramma Duke Special

Concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk voegt een markante support act toe aan haar GUO-concert van de Ierse singer-songwriter Andy Irvine op zaterdag 3 november in sociaal-cultureel centrum Den Boogaard Moergestel. Het gaat om Duke Special. In meer dan één opzicht vormt deze Noord-Ierse singer-songwriter een contrast met de legendarische snarenvirtuoos en folkzanger Andy Irvine die van Iers-Keltische oorsprong is. Als exponent van de neofolkscene begeleidt Duke Special zich op toetsen. In (Noord-) Ierland en de UK betovert hij jongeren met eigengereide songs waarmee hij zich ogenschijnlijk ver van zijn Keltische roots houdt. Toch rekent hij rootsy artiesten als Van Morrison en Bob Dylan tot inspiratiebron. Intussen slaat hij zijn vleugels uit naar Tsjechië, Zwitserland, de VS en tot nu eenmalig naar Paradiso Amsterdam. Zijn cd’s en dvd’s verschijnen op een  gereputeerd label dat ook internationaal distribueert.

Duke Special
Bezoekers aan het concert van Andy Irvine krijgen gratis toegang tot support act Duke Special die zijn gemotiveerde publiek een uurtje onderhoudt in de ontmoetingsruimte. Wie niets wil missen, moet om 19.30 uur binnen zijn. Duke Special speelt en zingt onversterkt.

GUO-tickets
Tickets voor GUO-concerten: zie www.guo.inoisterwijk.nl. Telefonisch tijdens kantooruren: 013 – 5217220. Op vrijdagavonden tussen 18 en 20.30u aan de balie in Tiliander Oisterwijk. Voor zover dan nog voorradig verkoopt GUO op zaterdag 3 november tussen 19.30 en 20.30 uur haar laatste tickets aan de kassa in Den Boogaard. 

5 en 6 november 2012, Het Witte Paard, Rotterdam, Andy Irvine met Rens van der Zalm

Op 6 november a.s speelt Andy Irvine samen met Rens van der Zalm in Het  Witte Paard. Aangezien dit concert al zeer snel uitverkocht was is er een tweede concert gepland op 5 november.

Wie Andy Irvine zegt, zegt Planxty, Sweeney’s Men, Patrick Street en Mozaik, vier legendarische Ierse folkbands waarvan Andy oprichter/mede-oprichter is geweest. Wie deze bands kent zal ongetwijfeld prettig verrast zijn te vernemen dat Andy in Het Witte Paard komt optreden. Andy tourt zijn hele leven al over heel de wereld, van Buenos Aires tot Tokyo en van Sydney tot ...ja inderdaad, Rotterdam. ??Andy is een van de meest toonaangevende Ierse muzikanten en meester op de Ierse bouzouki en mandoline/mandola. Zijn repertoire bestaat uit traditionele ballades en eigen werk, muziek waarin af en toe duidelijk Balkan ritmes verwerkt zitten. Prachtige zang die onnavolgbaar wordt omlijst door zijn virtuoze spel. In de teksten is natuurlijk de romantiek?aanwezig, maar ook het drama van emigratie en sociale stellingname is daar.?

Rens van der Zalm over zijn samenwerking met Andy Irvine: "Tijdens een van Andy’s reizen over de Balkan heb ik hem ontmoet. Sindsdien?vrienden en sinds 1991 ook vrienden op het podium. Naast mijn werkzaamheden?met Frank Boeijen en Youp van’t Hek is het spelen met Andy voor mij altijd? weer “terug naar de roots” Een klein akoesties duo. Ik begeleid Andy al meer dan 20 jaar en dat met heel veel plezier.??"

Rens van der Zalm
Natuurlijk is er voor het optreden gelegenheid om te eten in het restaurant?Roos Marijn in Het Witte Paard.?

Andy Irvine: zang, mondharmonica, bouzouki, mandoline/mandola.?
Rens van der Zalm: gitaar, mandoline, fiddle.

Voor maandag 5 november zijn nog kaarten beschikbaar, aanvang 20.15 uur, tickets €20,?. Reserveringen: tel. 010?4324921.