Komende zondag, 28 oktober, speelt Aggieland in de Cultuurboerderij in Westelbeers.

In Aggieland klinken ‘blues-folk-songs als glanzende pareltjes’, zoals dagblad Trouw de rootsmuziek van het duo prees. Over intens, groovy akoestisch gitaarspel van blues-, soul- en funkveteraan Stephan Jankowski (Rosa King, Sister Sledge) danst de heldere stem van Aggie de Kruijf. Zij verdiende haar muzikale sporen in meerstemmige Amerikaanse folk (The Very Girls). Een ontmoeting, een blik, een emotie of herinnering; Aggie zingt over dingen die haar treffen.
Zowel de debuut-CD ‘Welcome to Aggieland’ (’05), een titel die van een Texaanse watertoren werd geplukt als de opvolger ‘Heading for the sun’ (’08) zijn in Europa en de VS uitgebracht en kregen internationaal prachtige recensies.

Aggieland, foto Marcel Houweling
Aggie zingt al haar hele leven maar ze maakt pas relatief kort haar eigen repertoire. Als zangeres van The Very Girls toerde ze een paar keer met The Watchman in de USA. Geïnspireerd door de reisimpressies en uitgedaagd door Stephan begon ze liedjes te schrijven. Samen met hem heeft ze sindsdien, als Aggieland vele songs gemaakt, uitgebracht (Music&Words) op CD. Vooral in het tekstdichten heeft ze een nieuwe bij haar passende manier gevonden om zich uit te drukken.
Aggie werkte ook o.m. met Jack Clement, Ad Vanderveen, The Watchman, Marjan Cornille, Gene Williams en Gerard van Maasakkers.

Stephan is gitarist bij onder meer The Watchman en All the King’s Roses, hij runt zijn opnamestudio te Amsterdam en componeert songs. Stephan komt uit Düsseldorf, studeerde gitaar aan het GIT in Los Angeles en aan het Conservatorium te Hilversum. Hij speelde de halve wereld rond als gitarist bij Rosa King’s Upside Down en werkte mee aan producties en concerten van o.a. Georgie Fame, Hans Dulfer, Hans Zilver, Fronk, Rick de Vito, P.B. & The Nighttrain, Sofie & Sofour, Skymasters, Hot Bolshevik, Double Brown, The Very Girls, Arthur Umbgrove, Eilen Jewell en Sister Sledge.

Zondag 28 oktober 2012, Aggieland
14.30 u. De Cultuurboerderij, Westelbeers.
De Cultuurboerderij
Voldijnseweg 8
5091 kk Westelbeers
Inkom  5,--

Zie ook: www.cultuurboerderij.nl