Op woensdag 14 november speelt Luka Bloom in De Oosterpoort in Groningen. Folkforum mag voor dit optreden 2 vrijkaarten weggeven.

De muziek van singer-songwriter Luka Bloom valt nauwelijks in een hokje te plaatsen. Hij wordt vaak in de folkhoek gezet, maar de invloed van (alternatieve) pop, rock en reggae zijn ook hoorbaar. In de loop van zijn lange carrière heeft hij een eigen stijl ontwikkeld, waarbij zijn warme stemgeluid uitsluitend met akoestisch gitaarspel wordt begeleid. Afgelopen voorjaar verscheen zijn cd This New Morning.

"Muzikaal is het, en ik zeg dat misschien een beetje oneerbiedig, een zoveelste Luka Bloom-plaat: gitaargeoriënteerde folk met op de juiste momenten vol gas, afgewisseld met momenten van verstilling. En wederom van zeer hoog niveau, laat daarover geen misverstand bestaan." (Fileunder.nl over This New Morning)

"Een mix van stijlen passeert, maar zijn Ierse afkomst blijft herkenbaar." (Folkforum over zijn cd Dreams In America)

Woensdag 14 november 2012, Luka Bloom in de kleine zaal van De Oosterpoort in Groningen.
Aanvang 20:30, entree €20,02

Vrijkaarten
Folkforum mag voor dit optreden een set van 2 vrijkaarten weggeven, wil je in aanmerking komen stuur dan z.s.m. een mailtje met onderwerp Luka Bloom en je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht. De kaartjes zijn inmiddels vergeven!

Overige tourdata Luka Bloom, november 2012:
9 november 2012 in Deventer Schouwburg, Deventer
12 november 2012 in De Meenthe, Steenwijk
14 november 2012 in Oosterpoort, Groningen
15 november 2012 in Odeon de Spiegel Theaters, Zwolle
17 november 2012 in Goudse Schouwburg, Gouda
23 november 2012 in Nieuwe Nor, Heerlen
24 november 2012 in Paard van Troje, Den Haag