Afgelopen weekend is de tour van John Fullbright begonnen. Hij is nog te zien t/m 25 november, in o.a. Oentsjerk, Gemert, Lage Vuursche, Amsterdam, Nieuw- en St. Joosland en Horst.

Singer-songwriter John Fullbright komt uit Okemah, Oklahoma, de plaats waar ook Woody Guthrie vandaan kwam. Al op zeer jonge leeftijd toen hij nog maar net van de high school kwam, bracht hij in 2009 zijn eerste plaat uit, het live album Live at the Blue Door. Het album, dat hij snel in elkaar had gezet als binnenkomer voor de Folk Alliance 2009, brak de verkoop-records op Woodyfest, het jaarlijkse folkfestival ter ere van Woody Guthrie. Daarna ging het heel snel. Optredens overal in de USA en voorprogramma's voor grote artiesten als Jimmy Webb, Joe Ely en Kevin Welch, werden zijn deel. Begin dit jaar kwam hij met zijn eerste studio-album From The Ground Up en mengt zich hiermee volop tussen de beste nieuwe artiesten in the U.S.A.. Een genre is voor zijn muziek moeilijk aan te geven. Folk, americana of pop, het is alles tegelijk. Ad van Meurs ontdekte dit jonge talent toen hij op reis was in de VS om de film Searchin' For the Heart Of The Heartland op te nemen en haalde hem naar het Naked Song festival in 2010. Fullbright was meteen één van de hoogtepunten. Nog maar begin 20 klinkt hij al intens en doorleefd. Vergelijkingen met Steve Earle, John Prine, Woody Guthrie en zelfs Townes Van Zandt zijn niet uit de lucht gegrepen.
John Fullbright
Ad van Meurs over John Fullbright: "John liep ik tegen het lijf een paar jaar geleden in Oklahoma. Hij is het beste wat ik de laatste tijd uit de Americana-hoek heb gehoord. Ik ben er trots zijn toer te kunnen boeken. Mis hem niet!"

Tourdata november 2012:
Ma 12 november
Eindhoven - Meneer Frits
Di 13 november
Oentsjerk - Staniastate
Do 15 november
Gemert - Bunker
Vr 16 november
Lage Vuursche - In The Woods
Za 17 november
Bemmel - Kerkje
Zon 18 november
Amsterdam - Paradiso
Di 20 november
Den Bosch - Verkadefabriek
Vr 23 november
Asten - Private concert
Za 24 november
Nw & St. Joosland - De Wegwijzer
Zon 25 november
Horst - Cambrinus

www.johnfullbrightmusic.com