Komende zondag, 18 november 2012, zijn er nog een paar plekken vrij bij het Op Schoot-concert in Utrecht. Te gast zijn Peter Koene met zijn programma De Toren (en andere liefdesliedjes) en Uiniko Eerenstein.

Peter Koene is bepaald geen onbekende in de wereld van de folk en het Nederlandse lied. Hij speelde in groepen als Werktuig, Proloog, Madlot en FooFooBand en maakte regelmatig soloprogramma’s. Daarnaast was hij actief als redacteur van New FolkSounds en als voorzitter van de Stichting Volksmuziek Nederland.

In april 2012 bracht hij voor het eerst een CD uit met alleen maar zelfgeschreven liedjes. Dit repertoire, inclusief recente aanvullingen, wordt nu ook live gespeeld.
Peter Koene (zang, gitaar) wordt bijgestaan door Theo Arp op akoestische basgitaar en gitaar. Peter en Theo leerde elkaar 25 jaar geleden kennen in de Utrechtse a capella popgroep “Raaf & Co”. Sindsdien hebben zij regelmatig samen muzikale projecten gedaan, onder meer met Wim Matthijsse in Deja Vu, repertoire van CSN&Y. Theo is tevens actief in de Utrechtse popgoep “The Original Fanclub”, waarin hij elektrische gitaren speelt.
Tevens wordt meegewerkt door Hester de Boer op viool en gamba. Zij volgt hiermee Christel van Noort op, die op de CD meespeelde, maar in april helaas is overleden. Hester, die aanvankelijk barokviool speelde, heeft sinds een aantal jaren haar hart verpand aan de folk. Ze speelde al eerder samen met Peter in de balfolkgroep UU en droeg daarnaast bij aan zijn balladen-cd “Galgeveld”.  Hester maakt ook deel uit van het balfolk damestrio “Violet”.

Het archief van Peter Koene, inclusief alle informatie over CD en programma “De Toren” is te vinden op www.peterkoene.org.

Zie ook: www.opschootconcerten.nl.  Reserveren (en dan krijg je meteen het juiste adres) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.