Van 7 t/m 16 december 2012 is Gregory Page op tour in Nederland, op maandag 10 december zal de van oorsprong Engelse muzikant  een akoestische sessie verzorgen bij het radioprogramma Crossroads in Bergen op Zoom. Dat mag gerust opmerkelijk worden genoemd want Page doet tijdens zijn tournees normaal gesproken alleen de grote concertzalen in de Randstad aan. Voor Crossroads maakt hij graag een uitzondering! De opnames vinden plaats in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. De toegang voor dit avondvullende optreden is gratis. In de pauze wordt rondgegaan met de pet voor een vrijwillige bijdrage. De opnames vangen aan om 20.15 uur.

Mensen als Gregory Page zijn zeldzaam. Het lijkt wel of hij in de jaren twintig in een tijdmachine is gestapt, om ons ruim negen decennia later van prachtige tijdloze muziek te voorzien. Er wordt wel gezegd dat Page niet geïnspireerd wordt door Amerikaanse muziek. Nee, Page is Amerikaanse muziek.
Gregory Page wordt geboren in Noord-Londen als kind van een Armeense en een Ierse muzikant, in een zeer muzikaal gezin. Geïnspireerd door de oude grammofoonplaten van zijn grootvader ontwikkelt hij zich tot een uniek artiest. Hij studeert klassiek gitaar, compositie én muziekleer aan het Trinity College of Music. Later verhuist hij naar de Verenigde Staten en begint daar onvermoeibaar zijn eigen muziek te schrijven en op te nemen. Hij ontwikkelt zijn eigen geluid en uitstraling. Gregory groeit uit tot een meesterlijk tekstschrijver. Zijn stem heeft veel weg van die van Chet Baker. Een mengeling van jazz en muziek uit de jaren ’20 vertaald naar 2012. Dit alles gecombineerd met het vermogen het leven van nu te observeren en in realistische, gevoelige en soms ook humorvolle teksten te vatten, getuigt van een geweldig vakmanschap. Gregory heeft een groot gevoel voor stijl en dat is terug te vinden in zijn muziek, zijn fotomateriaal en zijn website.

Hoewel Gregory regelmatig Parijs bezoekt en daar veel inspiratie vindt, is de plek waar hij echt thuis hoort San Diego. In de loop der jaren heeft hij daar een flinke naam opgebouwd. Hij werkt samen met vrienden als AJ Croce en Jason Mraz. Kortom, het is tijd voor de wereld om goed kennis te maken met deze bijzondere zanger! Waar hij op zijn eerdere (tien!) CD’s samenwerkte met kleine jazz georiënteerde combo’s, heeft hij voor zijn nieuwste album Shine Shine Shine de hulp ingeschakeld van het 22 koppige Brad Steinwehe Jazz Orchestra (dat in het verleden o.a. samenwerkte met Aretha Franklin & het Jimmy Dorsey Orchestra). En ook ging hij een samenwerking aan met het strijkkwartet Art of Elan (met op contrabas Bob Magnussen, die vroeger speelde bij Ella Fitzgerald en Sarah Vaughn).
Shine Shine Shine is genomineerd voor ‘Album of the Year’ en het won als ‘Best Jazz Album of 2012’ de San Diego Music Award. Het bijzondere aan dit album is overigens dat het helemaal tot stand is gekomen door ‘crowd funding’: zijn vele fans van over de hele wereld hebben geld ingelegd en zo werd de productie van Shine Shine Shine gefinancierd. Gregory Page zal bij Crossroads aantreden met een trio.

Maandag 10 december 2012 Gregory Page Trio in het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Aanvang 20:15 uur, entree gratis (er wordt met de pet rondgegaan).

Tourdata:
7 December 2012 Paradiso @ De Duif Amsterdam   
8 December 2012 Muziekgebouw Eindhoven Eindhoven   
9 December 2012 Porgy & Bess Terneuzen   
9 December 2012 L'ecume Des Jours Gent (BE)   
10 December 2012 Crossroads Radio Bergen op Zoom   
12 December 2012 De Oosterpoort Groningen
13 December 2012 Gigant Apeldoorn
14 December 2012 PeTiCantus Hoorn
15 December 2012 LantarenVenster Rotterdam
16 December 2012 Roepaen Ottersum