CHAPELFOLK presenteert komende zaterdag, 22 december 2012, in CC Jan van Besouw in Goirle: EADEN, Celtic Christmas. Chapelfolk is een reeks van zes kwalitatieve folk concerten die in het seizoen 12/13 gegeven worden in CC Jan van Besouw in Goirle. Dit in samenwerking met singer/songwriter Roland Verstappen, die de avonden presenteert, en Continental Records die de artiesten levert vanuit heel de wereld.

Zaterdag 22 december is de beurt aan Roland’s eigen eurofolkband Eaden met hun muziek theater programma “Cetlic Christmas”. Keltisch, Gipsy, en een vleugje Americana, maar vooral een zangeres die je raakt met haar passievolle stem. Vurig, melodisch, opzwepend en steengoede songs. Viool, gitaren, bouzouki, bas, drums, scherpe vocalen en pure passie, dat is waar Eaden voor staat. Folk rock van nu. Loreena en Clannad, Fairport en Union Station... En toch weer echt Eaden.

In 2006 kwam de eerste CD uit van Eaden, Rays Of The Yellow Sun. Een Engelstalige folk schijf met voornamelijk nieuwe songs in een modern Keltisch jasje. Daarmee trad de band frequent op in binnen en buitenland en zelfs de BBC draait dit album.

Dat vroeg om een opvolger en die is er nu. Eaden heeft een nieuwe cd, The Road, uit bij Continental Records, het roots label bij uitstek.

Eaden heeft ook een nieuwe band en sound. Steviger, intenser en het pallet is kleurrijker. De invloeden komen nu ook uit de Oost-Europese en Americana hoek. Centraal staat nog steeds de passievolle stem van Karin. Een stem die je raakt recht in je hart. En de pakkende songs van Roland Verstappen. Veel gitaar en viool en een zeer afwisselende set, met zeer swingende en ook intens stille momenten. Virtuositeit, enerverend samenspel en intieme momenten.

De line-up:
Karin Poell:                   vocalen.
Roland Verstappen:       gitaren, bouzouki en vocalen.
Joost van Es:                violen, mandoline en vocalen.
Carlitos Breton:             basgitaren
Jan van Nieuwenhuizen: drums en percussie.
Gemmy Tielemans:       gitaren.

Actuele info op de site: www.eaden.eu en de fb pagina die ook via de site onder actueel te bereiken is.